Audit header

Audit in de controlepraktijk

Werken bij Moore MKW

Binnen de accountancy staat audit ook wel bekend als de controlepraktijk. Dit is de plek waar je de accountants met een RA-titel vindt: de registeraccountant. Binnen de audit is het werk erop gericht om een onafhankelijk oordeel te kunnen geven over de resultaten van een onderneming. 

Dat onafhankelijke oordeel geeft inzicht en zekerheid voor de onderneming zelf en partijen die zaken doen met de onderneming. Onze audit-collega’s werken vanuit alle 19 vestigingen voor diverse nationale en internationale klanten.

IT speelt steeds grotere rol bij audit

Moore MKW biedt met haar auditpraktijk voor veel klanten zekerheid over de stand van zaken in hun bedrijf. Dat doen de accountants onder andere door jaarrekeningen te controleren. De inzichten die ze opdoen tijdens de controle bieden waardevolle managementinformatie waarmee ondernemers hun bedrijfsprocessen kunnen verbeteren. Naast controleren is adviseren dus een voorname rol in dit werkveld.

Het vakgebied van de audit is ook volop in ontwikkeling omdat de beheersing van IT-risico’s een steeds grotere rol speelt. Voor veel bedrijfsprocessen is IT namelijk cruciaal en zijn ondernemingen in de bedrijfsvoering sterk afhankelijk van de IT-omgeving.

Naast de reguliere registeraccountants werken er bij Moore MKW ook IT-auditors die ondernemingen adviseren over de inrichting en beheersing van IT-systemen en de relatie tussen IT en bedrijfsprocessen. Maar ook onderwerpen als betrouwbaarheid, continuïteit (IT Security) en data-analyse staan bij hen hoog op de agenda.

Iris Haafkes - Audit - Enschede

Werken in de auditpraktijk

De auditpraktijk biedt verschillende functies en doorgroeimogelijkheden om jezelf als professional te ontwikkelen. Er werken in onze controlepraktijk bijvoorbeeld stagiaires, (beginnende/senior) assistent accountants audit en accountants audit die doorgroeien tot controleleider of adviseur IT-audit.

In iedere fase van je loopbaan is er volop begeleiding en werk je in een hecht team van professionals die hetzelfde loopbaanpad als jij doorlopen. Ook biedt Moore MKW professionals met ambitie de mogelijkheid aan om de praktijkopleiding tot RA (Registeraccountant) te volgen.

Op alle vestigingen zijn praktijkbegeleiders aanwezig die je coachen bij het succesvol afronden van je opleiding tot RA.

Joost Audit 3

Regelmatig audit vacatures

We hebben regelmatig audit vacatures op de verschillende vestigingen van Moore MKW. Voor young professionals die net beginnen aan hun loopbaan in de controlepraktijk, maar ook voor professionals die elders werken als ervaren controleleider en toe zijn aan een volgende stap.

Ook voor studenten met affiniteit voor de audit bieden we mogelijkheden. We hebben regelmatig stageplekken op de audit. En ook zijn er mogelijkheden om in de auditpraktijk af te studeren of naast je studie aan de slag te gaan als werkstudent.

Welke opleiding heb je nodig om registeraccountant (RA) te worden?

In onze vacatures voor (assistent) accountants audit vragen we vaak om young professionals die pas zijn afgestudeerd van een hbo-opleiding Accountancy of Bedrijfseconomie. Maar ook universitaire opleidingen zoals (technische) Bedrijfskunde of Business Administration bieden een goede basis om verder te studeren tot registeraccountant (RA).

We zijn vooral op zoek naar collega’s met de drive en ambitie om door te groeien en zichzelf verder te ontwikkelen. Want we bieden je graag de tijd en ruimte om de opleiding tot RA te volgen. Deze (post-master) opleiding kan gevolgd worden op verschillende universiteiten, waaronder Nyenrode Business Universiteit.

Heb je de RA-titel al op zak, dan hebben we vaak interessante vacatures als relatiebeheerder of manager in de controlepraktijk voor je.

Vragen over werken bij Moore MKW?

Contact

Lisanne Pilk 1
Lisanne Pilk

Corporate recruiter

+31 (0)5 03 05 90 41

Jeanine Riel 1
Jeanine Riel

Recruiter

+31 (0)88 2021 863