Assistent accountant audit

Op zoek naar vacatures in de audit en benieuwd hoe je werk eruitziet als assistent accountant audit? Bij Moore MKW verwelkomen we ieder jaar veel nieuwe collega’s die aan de slag gaan als assistent accountant audit. We hebben vacatures voor beginnende assistent accountants en senior assistent accountants in de audit. We vertellen je graag meer over de functie van assistent accountant audit, het vakgebied audit en wat jij als assistent in de dagelijkse auditpraktijk doet.

Werken in de audit

Audit is het vakgebied waar de accountant zich bezighoudt met het controleren en analyseren van bedrijven en bedrijfsprocessen. Je vindt in de audit accountants met de RA-titel (Register Accountants).

Als assistent accountant audit maak je onderdeel uit van het auditteam en werk je samen met andere assistent accountants en de controleleider samen aan controleopdrachten. Hiervoor werk je veel op locatie bij de bedrijven die je controleert.

Als assistent accountant audit doorloop je verschillende fases in je ontwikkeling. Je begint als junior assistent accountant audit en groeit door naar senior assistent accountant audit. In iedere fase krijg je andere werkzaamheden en meer verantwoordelijkheden.

Uiteindelijk kun je je in deze rol ontwikkelen en doorgroeien tot RA. Als Moore MKW bieden we assistent accountants in de audit de kans om de theorie- en praktijkopleiding tot RA te volgen.

Angelina Audit

Jouw functie als assistent accountant audit

Als assistent accountant audit ga je direct veel op pad. Want om bedrijven en processen te kunnen controleren en analyseren moet je weten hoe één en ander in zijn werk gaat.

Hiervoor geef je op locatie je ogen de kost, maar je gaat ook veel in gesprek met de verschillende functies binnen de bedrijven die je controleert. Naast de cijfermatige kant ontwikkel je ook je mensgerichte kant. Hoe interview je mensen in bedrijven en krijg je de informatie die je nodig hebt? Hoe werk je goed samen in een team?

Als assistent accountant audit maak je deel uit van een controleteam en werk je aan verschillende controle opdrachten.

Muhammet Audit 3 vierkant

Jouw takenpakket en verantwoordelijkheden als assistent accountant audit

Als assistent accountant audit zijn je taken en verantwoordelijkheden afgestemd op je werkervaring. Als beginnend assistent accountant audit mag je rekenen op veel steun en begeleiding van de meer gevorderde assistent accountant audit.

Hij of zij is je mentor bij de eerste stappen in je vakgebied. Zelf groei je door en zul je niet veel later ook weer starters begeleiden. Zo deel je je kennis met anderen en ontwikkel jezelf ook. Afhankelijk van je functie en ervaring ga je je als assistent accountant audit bezighouden met verschillende werkzaamheden in de audit zoals:

  • Het treffen van voorbereidingen voor controledossiers en het meedenken over verschillende risicoanalyses ter voorbereiding op een controle opdracht.
  • Het interviewen van klanten om bedrijfsprocessen in kaart te brengen en het verzamelen van informatie van de klant voor interimcontroles.
  • Het controleren van eenvoudige jaarrekeningposten en het vastleggen hiervan in controledossiers.

De opleiding tot assistent accountant audit

Op zoek naar vacatures in de audit? Een opleidingseis in de vacatures voor assistent accountant audit is een relevante hbo-opleiding of wo-opleiding. Denk hierbij aan hbo Accountancy of Bedrijfseconomie. Of de universitaire studies Bedrijfskunde of Business Administration.

Moore MKW biedt young professionals met talent, motivatie en ambitie de gelegenheid om de RA-titel te behalen aan Nyenrode Business Universiteit. Je hbo- of wo-opleiding kan dus een opstapje zijn naar een baan waarbij je werk en studie combineert.

Vragen over werken bij Moore MKW?

Jette Siemerink
Jette Siemerink

Recruiter

+31 (0)53 3034 334

Jeanine Riel 1
Jeanine Riel

Recruiter

+31 (0)88 2021 863