Stage audit

Wil je als student al ervaring opdoen in de audit? Bij Moore MKW hebben we regelmatig stageplekken en afstudeerplekken in onze auditpraktijk. Op deze pagina vertellen we je wat een praktijkstage in de audit te bieden heeft voor jou als student. Ook vertellen we je meer over het vakgebied audit en de mogelijkheden voor een toekomst in de accountancy.

Stage audit: ervaring opdoen in de auditpraktijk

Binnen de accountancy heb je de samenstelpraktijk en de auditpraktijk. In de audit vind je de Register Accountants (RA) en accountants die zich vooral bezighouden met het controleren en adviseren van bedrijven en processen.

Als jij als student bij Moore MKW Audit stageloopt of afstudeert ga je in de auditpraktijk ervaring opdoen. Je ziet hoe onze auditteams te werk gaan om jaarrekeningen te controleren, maar ook hoe het er aan toe gaat bij interimcontroles.

Tijdens je audit stage krijg je een realistisch beeld van de dagelijkse praktijk. Natuurlijk niet alleen door mee te kijken, maar ook zelf je bijdrage te leveren binnen ons auditteam.

Angelina Audit

Jouw praktijkstage in de audit

Een stage of afstudeertraject binnen de audit is niet compleet zonder veel contact met de klant en een kijkje achter de schermen bij verschillende bedrijven. Gesprekken voeren met de klanten en verschillende afdelingen binnen bedrijven is namelijk een belangrijk onderdeel van controleopdrachten.

Naast het beheersen van de cijfermatige kant is het ook belangrijk om goed samen te kunnen werken binnen je team en met klanten. Je hebt immers goede en betrouwbare informatie nodig om je werk goed te kunnen doen in de audit.

Als je bij ons stageloopt, afstudeert of een trainee audit bent, dan laten we je niet alleen maar meekijken, maar ook meewerken. Zo ontwikkel je je terwijl je bezig bent. Uiteraard word je daarbij begeleid door een van onze ervaren collega’s.

Ilse Laurie Audit 1

Jouw takenpakket en verantwoordelijkheden bij een audit stage

Tijdens je audit stage of traineeship audit maak je deel uit van het auditteam en lever je waar je kunt je bijdrage aan de controleopdracht. Je gaat tijdens de praktijkstage bezighouden met verschillende werkzaamheden:

  • Het verzamelen van informatie over onze klanten, waarbij we je aanmoedigen om te leren denken in risico’s en gevolgen voor de controle. Al doende leer je hierbij veel over competenties zoals gespreks- en interviewtechnieken die je helpen om de juiste informatie boven tafel te krijgen.
  • Op bezoek gaan bij de klant en het ondersteunen van collega’s bij verschillende controlewerkzaamheden. Hierdoor krijg je een realistisch beeld van wat er zoal komt kijken bij een controleopdracht.
  • Als stagiair of afstudeerder in de audit vragen we je ook om bedrijfsprocessen te controleren en analyseren, zodat je zelf ervaart waar je allemaal naar kunt en moet kijken bij controlewerkzaamheden.

Opleiding voor audit stage, afstuderen of traineeship audit

Ben je op zoek naar vacatures voor een audit stage, een afstudeerplek in de auditpraktijk of een traineeship in de audit?

Als opleidingseis in de vacatures voor stages in de audit vragen we om studenten die studeren aan een hbo-opleiding Accountancy of Bedrijfseconomie of een universitaire opleiding zoals (Technische) Bedrijfskunde of Business Administration die aansluit bij het vakgebied audit.

We vragen stagiairs in onze vacatures om een motivatiebrief te schrijven. Want naast je opleiding vinden we ook je persoonlijke motivatie om bij ons te willen werken in de auditpraktijk belangrijk.

Vragen over werken bij Moore MKW?

Jette Siemerink
Jette Siemerink

Recruiter

+31 (0)53 3034 334

Genevieve van der Graaf
Geneviève van der Graaf

Recruiter

+31 (0)88 2021 363