Moore MKW Summercourse: Leren & lachen gaan hand in hand

Het is een heerlijke nazomermiddag in september. Over een kronkelende landweg ergens tussen Dalfsen en Zwolle slingert een stoet lelijke eendjes. Boven het pruttelende geluid van de motor klinken de enthousiaste stemmen van de bestuurders en de bijrijders. Het lijkt een uitgelaten vriendengroep die een dagje met elkaar op pad is. Maar niets is minder waar. Het zijn allemaal audit-collega’s van Moore MKW tijdens de Summercourse; een jaarlijks opleidingsevent.
Summercourse audit blog

Jouw eigen persoonlijke opleidingsplan

Wat hebben een groep mensen in lelijke eendjes met een opleidingsevent te maken? Dat leggen we je graag uit. Bij Moore MKW vinden we het belangrijk dat medewerkers zich niet alleen ontwikkelen in hun vakgebied, maar dat ze ook de kans krijgen om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling.

Daarvoor stellen we een opleidingsplan op en de jaarlijkse Summercourse is daarvan een onderdeel. Dit is een meerdaags vaktechnisch opleidingsevent met meerdere cursussen en workshops.

Voor de assistenten is er een speciale leerlijn met zowel vaktechnische cursussen alsook veel vaardigheidstrainingen, waarmee zij de basis van het vak meekrijgen. Naast leren draait de Summercourse ook om elkaar ontmoeten en beter leren kennen. Daarom zijn er ook verschillende sociale activiteiten en is er een fun-middag.

Voor iedereen een uitdagend cursusaanbod

Tijdens de Summercourse van afgelopen september werd onder andere aandacht besteed aan veranderingen in wet- en regelgeving, aan actuele ontwikkelingen op het gebied van IT-audit en hoe data-analyse toegepast kan worden in de controle.

Maar er kwamen ook minder vaktechnische onderwerpen aan bod, die wel relevant zijn voor het uitoefenen van het werk. Zo was er een inspiratiesessie over gesprekstechnieken waarin kennis werd gemaakt met drie socratische vaardigheden waar gesprekken direct van opknappen.

Renske Stol, gevorderd assistent accountant op de auditafdeling, is enthousiast over deze sessie. "Zowel op het werk, als ook buiten het werk is het handig om te weten hoe je goede en soms ook scherpe vragen kunt stellen", vertelt ze.

"Verder was het fijn dat de groep op basis van functie en ervaring werd ingedeeld. Want hierdoor was het cursusaanbod voor iedereen passend en uitdagend", benadrukt ze.

Elkaar ook eens anders leren kennen

Alle sociale activiteiten tijdens de Summercourse zijn wel gezamenlijk en dat is volgens Renske juist leuk. "Vooral het ‘Wie is de Mol spel’ door de binnenstad van Zwolle was een leuke en actieve manier om zowel de stad als de collega’s beter te leren kennen", klinkt het enthousiast.

Ook Tom Visser, assistent accountant op de controle-afdeling, waardeert in de Summercourse de combinatie van leren en fun. "In ons dagelijks werk hebben we regelmatig te maken met verandering op het gebied van wet- en regelgeving en andere vereisten.

De Summercourse biedt daarvoor de noodzakelijke bijscholing en het helpt ons verder te ontwikkelen", legt hij uit. "Verder is de sfeer tijdens deze dagen altijd heel informeel.

Je kunt jezelf zijn en je praat met je collega’s ook eens over andere dingen dan je werk. Zo leer je elkaar dus ook op een andere manier kennen."

Jouw interesse gewekt?

Heeft deze blog jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Vind een recruiter bij jou in de buurt

Jette Siemerink
Jette Siemerink

Recruiter

+31 (0)53 3034 334

Genevieve van der Graaf
Geneviève van der Graaf

Recruiter

+31 (0)88 2021 363

Deel dit artikel