Gerard over persoonlijke ontwikkeling in de praktijk

In de dynamische wereld van belastingadvies en financiële dienstverlening is Moore MKW een voorloper op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en aandacht voor werknemers. De lunchfoto tussen een senior- en juniorcollega symboliseert meer dan alleen een gezellige maaltijd. Het vertelt het verhaal van betrokkenheid, groei en een platte organisatiestructuur, waarbij persoonlijk contact en onderling vertrouwen dagelijkse praktijk is.

Gerard Gelling loonheffingen 1

Gerard Gelling (50), senior manager belastingadvies bij Moore MKW, deelt zijn inspirerende ervaring als mentor en specialist loonheffingen. Zijn reis begon vier en een half jaar geleden toen hem werd gevraagd structuur te geven aan het loonbelastingspecialisme binnen de organisatie.

Het resultaat? Een concrete training-on-the-job-aanpak mét oprechte aandacht voor ‘zijn’ talentvolle junioren. Vanuit de diverse fiscale teams in het werkgebied werd een belastingadviseur gevraagd of zij affiniteit wilden ontwikkelen met het specialisme loonheffingen.

Persoonlijke ontwikkeling en vertrouwen

“Deze aanpak gaat verder dan alleen vakinhoudelijke training”, begint Gerard. “Mijn focus ligt op persoonlijke ontwikkeling, waarbij junioren niet alleen vakinhoudelijke kennis opdoen, maar bijvoorbeeld ook leren presenteren en deelnemen aan productontwikkeling.” Het doel is duidelijk: mensen laten groeien in zelfvertrouwen en de volgende stap in hun carrière laten zetten.

“Ook als dat betekent dat een talentvolle junior het fiscale team verlaat om – in dit geval – specialist loonbelasting te worden. De fiscale directie vindt het belangrijker dat junioren hun hart kunnen volgen binnen onze organisatie dan dat het fiscale team compleet blijft. Erg mooi”, gaat Gerard verder.

Werkgeluk

“Ik ben in mijn begeleiding voornamelijk bezig met de persoonlijke ontwikkeling van de mensen om mij heen”, legt hij uit. “Op allerlei vlakken. Ik geef ze een podium, laat ze onder meer presenteren bij collega’s van andere vestigingen, deelnemen aan gesprekken bij en met klanten en vaktechnische notities schrijven. Tijdens de training-on-the-job ben ik vooral aan het toetsen: Is het inderdaad wat ik verwacht? Klopt het inhoudelijk? Is het goed, dan stuur ik het verder de organisatie in.

Zo profileren wij ons met Moore MKW hartstikke goed én compleet met onze dienstverlening. Daar word ik heel blij van.” Gerards team groeide naar zes junioren, waarvan er inmiddels twee hebben aangegeven de stap naar specialist te willen maken. Persoonlijke ontwikkeling en professioneel succes gaan duidelijk hand in hand!

Blik op de toekomst

Gerard deelt zijn visie op de toekomst waarbij hij verwacht dat zijn aanpak zich uitbreidt naar andere delen van Moore MKW. “Mijn doel is om zoveel mogelijk van mijn kennis en ervaring te delen, waardoor mijn teamleden zelfstandig kunnen groeien en naast hun eigen werk anderen kunnen begeleiden. Dat zou ik prachtig vinden.

Twee mensen hebben inmiddels de volgende stap gezet. Per januari 2024 zijn Remi Begari en Sanne Lenstra vanuit hun intrinsieke motivatie officieel loonbelastingspecialist geworden. Dat vind ik echt geweldig!”, zegt Gerard enthousiast.

Toewijding en impact

Binnen Moore MKW gaat persoonlijke aandacht verder dan Gerards team. Andere collega-managers, zoals Dennis Buurs, senior manager accountancy bij vestiging Emmen, delen dezelfde toewijding aan persoonlijke ontwikkeling. “Het vertrouwen en de vrijheid die ik elke dag weer ervaar, maken mijn werk bijzonder en enorm de moeite waard.”

Tot slot: de maatschappelijke impact waar Gerard en zijn team aan bijdragen, maken ze met hun kennis zo concreet en relevant mogelijk. Zo dragen zij onder meer met het Nationaal Hybride Warmtepompenplan bij aan duurzaamheid en koopkrachtcompensatie voor werknemers.

Groeien bij Moore MKW

Voor degenen die twijfelen om bij Moore MKW te solliciteren, heeft Gerard een duidelijke boodschap: “Als je op zoek bent naar een afwisselende baan volop mogelijkheden en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling, dan is Moore MKW de plek waar je wilt zijn! Hier gaat werken verder dan alleen een baan – het is een reis van groei, inspiratie en impact.”

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Gerard jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Mr. Gerard Gelling
mr. Gerard Gelling

Senior manager belastingadvies

+31 (0)591 657 857

Deel dit artikel