Accountancy header

Accountancy in de samenstelpraktijk

Werken bij Moore MKW

Onze accountants in de samenstelpraktijk zijn dé sparringpartners van ondernemers. Ze geven advies over de keuzes waar ondernemers in verschillende fases voor komen te staan: wel of geen extra personeel aannemen, verder groeien of pas op de plaats maken, een overname doen, een bedrijfspand huren of kopen. Op basis van de cijfers geven onze accountants inzicht en advies, zodat de ondernemer onderbouwd de juiste beslissingen kan nemen.

Innovatie in de samenstelpraktijk

Als accountant of assistent accountant in de samenstel ben je actief in een vakgebied waar digitalisering een steeds grotere rol speelt. Waar vroeger de nadruk lag op het samenstellen van een jaarrekening, ligt de nadruk nu steeds meer op ‘in het jaar aan het jaar werken’.

Dat komt omdat online administraties en gedigitaliseerde bedrijfsprocessen zorgen voor realtime inzichten in hoe het bedrijf ervoor staat. Dat maakt het werk als accountant interessant, want we kunnen steeds meer en beter adviseren op basis van actuele cijfers.

Voor de ondernemer betekent het dat hij of zij onderbouwd beslissingen kan nemen en snel kan schakelen als zich mooie kansen voordoen. Met jouw werk als accountant help je ondernemers dus om die kansen te verzilveren.

Dennis Accountancy 2

Werken in de samenstelpraktijk

In de samenstelpraktijk zijn er net als in de audit verschillende functies en doorgroeimogelijkheden om jezelf als accountant te ontwikkelen. Het leuke van werken in de samenstel is dat de teams heel divers zijn.

Er starten altijd nieuwe collega’s omdat collega’s in de samenstelpraktijk zich ontwikkelen en doorgroeien. Dat zorgt voor een dynamiek waarbij je kunt leren van de meer ervaren accountants.

In de accountancy vind je de accountant met de titel Accountant-Administratieconsulent (AA) of met de titel Registeraccountant (RA). Heb je ambitie en wil je doorgroeien tot accountant, dan biedt Moore MKW de mogelijkheid om de opleiding tot AA/RA-accountant (zowel theorie als praktijk) te volgen.

Demi Accountancy

Werken bij Moore MKW als accountant

Bij Moore MKW werken als accountant in de samenstelpraktijk betekent werken bij een zakelijke, professionele en groeiende organisatie met 19 vestigingen in Nederland. Met ruim 1000 collega’s adviseer je klanten in iedere ondernemingsfase waarin ze zich bevinden.

Je werkt veel samen met je collega’s in de samenstelpraktijk, maar ook met onze specialisten op het gebied van audit, belastingen, personeel en salaris, corporate finance en subsidies. Kennis, kwaliteit en een persoonlijke benadering vinden we belangrijk. We hebben volop vaktechnische en persoonlijke ontwikkelmogelijkheden, maar ook speciale ontwikkelprogramma’s zoals een Young professional programma en een Management development programma.

Waar we ook samen aan werken is een goede balans tussen werk en privé, want er is meer in het leven dan werken. Vitaliteit is daarbij één van onze speerpunten.

Regelmatig accountancy vacatures

We hebben regelmatig accountancy vacatures op de verschillende vestigingen van Moore MKW. Voor young professionals die net beginnen aan hun loopbaan als accountant in de samenstel, maar ook voor voor professionals die elders werken als accountant en toe zijn aan een nieuwe uitdaging.

Ook voor studenten die accountancy studeren en op zoek zijn naar een bijbaan, stageplek of afstudeerplek bieden we mogelijkheden. We hebben verschillende studenten en stagiairs gehad die nu bij ons werken als (assistent) accountant.

Welke opleiding heb je nodig om accountant te worden?

In onze vacatures voor (assistent) accountants in de samenstel vragen we vaak om young professionals die pas zijn afgestudeerd van bijvoorbeeld een hbo-opleiding Accountancy of Finance & Control (Bedrijfseconomie). Maar ook universitaire opleidingen zoals (technische) Bedrijfskunde of Business Administration.

We zijn vooral op zoek naar collega’s met de drive en ambitie om door te groeien. Want we bieden je graag de tijd en ruimte om de praktijkopleiding en theorieopleiding tot AA/RA-accountant te volgen. Heb je de AA/RA-titel al op zak, dan hebben we vaak interessante vacatures als relatiebeheerder of manager in de samenstelpraktijk voor je.

Vragen over werken bij Moore MKW?

Vind een recruiter bij jou in de buurt

Marchien Naber 1
Marchien Naber

Corporate recruiter

+31 (0)5 91 65 78 18

Genevieve van der Graaf
Geneviève van der Graaf

Recruiter

+31 (0)88 2021 363