Corporate finance header

Corporate finance

Werken bij Moore MKW

Corporate finance is het vakgebied dat zich focust op het begeleiden van fusies en overnames, het uitvoeren van bedrijfswaarderingen, het begeleiden in financieringstrajecten en het uitvoeren van due diligence-onderzoek. 

Als adviseur corporate finance help je ondernemers bij elke stap in het proces (van zakelijke transacties tot vraagstukken rondom bedrijfsfinancieringen). Je werkt nauw samen in multidisciplinaire teams en bent gewend binnen strakke deadlines te opereren.

Corporate finance voor ondernemers

Moore MKW Corporate finance is een onderdeel van Moore MKW en adviseert ondernemers op strategisch belangrijke momenten. Denk aan grote investeringen, het besluit om uit te breiden of te groeien, bij een reorganisatie of herstructurering, bij herfinanciering of als er plannen zijn om een bedrijf te kopen of te verkopen.

In al die gevallen is de expertise en het netwerk van de adviseurs corporate finance van grote waarde. Zo biedt Moore MKW Corporate finance in een tijd dat banken steeds terughoudender zijn in het verstrekken van bedrijfsfinancieringen interessante alternatieven met een netwerk van financiers. We helpen ondernemers met verstand van zaken én met oog voor wat de ondernemer belangrijk vindt.

En vaak gaat dat over veel meer dan alleen de cijfers, want iedere ondernemer heeft hart voor zijn zaak. Wij zorgen er als adviseurs voor dat alles zakelijk goed geregeld wordt en dat de ondernemer tevreden is over het proces en de uitkomst.

Vakgebied pagina corporate finance 1

Ontwikkel jezelf bij Moore MKW

Als corporate finance adviseur bij Moore MKW is er volop ruimte om je verder te ontwikkelen. Jij bent als adviseur de specialist op het gebied van Corporate finance. Maar je hebt binnen Moore MKW veel andere specialisten waar je mee samenwerkt. Denk aan onze accountants, fiscalisten, hr-specialisten, subsidieadviseurs maar ook expertise op het gebied van familieopvolging, financiële planning en estate planning.

Bovendien maakt Moore MKW deel uit van een uitgebreid internationaal netwerk. Zo kun je de ondernemer op alle mogelijke manieren ondersteunen bij vraagstukken rondom transacties en bedrijfsfinancieringen. Ook bij transacties en investeringen over de grens.

Werken bij Moore MKW als adviseur of manager corporate finance

Bij Moore MKW werken als adviseur corporate finance betekent werken bij een zakelijke, professionele en groeiende organisatie met 19 vestigingen in Nederland. Met meer dan 1000 collega’s adviseren we klanten in iedere ondernemingsfase waarin ze zich bevinden. Kennis, kwaliteit en een persoonlijke benadering vinden we belangrijk.

Net als jouw ontwikkeling. Misschien ben je nu nog een junior adviseur met de ambitie om door te groeien tot financieel manager of manager corporate finance? We hebben volop vaktechnische en persoonlijke ontwikkelmogelijkheden, maar ook speciale ontwikkelprogramma’s zoals een Young professional programma en een Management development programma.

Waar we ook samen aan werken is een goede balans tussen werk en privé en vitaliteit is daarbij één van onze speerpunten.

Regelmatig Corporate finance vacatures

Vacatures bij Corporate finance komen regelmatig voorbij bij Moore MKW. Voor young professionals die net beginnen aan hun loopbaan als adviseur en voor professionals die al de nodige jaren ervaring hebben als financieel manager of senior adviseur corporate finance.

Ben je student en vind je de wereld van fusies, overnames en bedrijfsfinancieringen interessant? We hebben voor studenten ook de mogelijkheid om binnen het vakgebied corporate finance stage te lopen of af te studeren.

Werkzaamheden van een corporate finance adviseur

Als corporate finance adviseur ga je je bezighouden met verschillende werkzaamheden zoals:

  • Je adviseert over financieringsconstructies, bedrijfswaarderingen, fusies en overnames en management buy-ins of buy-outs.

  • Je werkt aan prognosemodellen, bedrijfsanalyses en marktanalyses.

  • Je houdt de klant op de hoogte van de voortgang en het proces rondom overnames of de aan- of verkoop van een bedrijf.

  • Je onderhoudt contacten met verschillende partijen, zoals banken en andere financiers, maar ook juristen, notarissen en interne specialisten binnen Moore MKW.

Welke opleiding heb je nodig om corporate finance adviseur te worden?

In onze vacatures voor corporate finance adviseur vragen we vaak om financieel adviseurs die een universitaire opleiding hebben afgerond.

Denk hierbij aan een afgeronde opleiding in de richting van Accountancy, Bedrijfskunde of Financial Management. Een absolute pré voor een baan als corporate finance adviseur is de opleiding tot Register Valuator.

Heb je deze opleiding nog niet, maar wel de ambitie? Dan zijn we als Moore MKW graag bereid te investeren in jouw ontwikkeling. Verder vinden we het belangrijk dat je als corporate finance adviseur snel contact kunt leggen met klanten en je financiële kennis en inzichten ook goed kunt overdragen.

Vragen over werken bij Moore MKW?

Lisanne Pilk 1
Lisanne Pilk

Corporate recruiter

+31 (0)5 03 05 90 41

Marchien Naber 1
Marchien Naber

Corporate recruiter

+31 (0)5 91 65 78 18