De ambitie van Rianne van der Heide, salarisadviseur

Hoe is het om als young professional bij Moore MKW te werken? Rianne van der Heide (23) uit Oldenzaal is salarisadviseur en werkt op de afdeling Personeels- en salarisadvies. Ze begon in 2021 bij Moore MKW (voorheen KroeseWevers) na het afronden van haar master Business Administration aan de Universiteit Twente. “Wat ik het leuke vind aan Moore MKW is dat er verschillende opties zijn om door te groeien. En er zijn ontzettend veel opleidingsmogelijkheden.”
Blog Rianne

De functie van Rianne

Rianne: “Ik verzorg voor diverse klanten de salarisadministratie. Dat betekent het controleren, signaleren en adviseren op het gebied van salarissen, maar ook de mutaties en alles daaromheen.

Verder ben ik ook de contactpersoon voor alle vragen van werkgevers die te maken hebben met personeel en salaris. Soms zijn dat korte vragen waar je klanten mee helpt. Maar vaak zijn het ook ingewikkelde vraagstukken waar ik dan over spar met een van de specialisten loonheffingen, pensioenen of arbeidsrecht binnen ons team.

Van dat soort vraagstukken en de antwoorden van onze specialisten, daar leer ik ontzettend veel van.”

Waarom Moore MKW?

“Ik heb de opleiding Bedrijfskunde MER (Management, Economie en Recht) gedaan aan Saxion en daarna mijn master Business Administration met de specialisatie Human Resource Management aan de Universiteit Twente.

Toen dacht ik: ik vind leren en studeren ontzettend leuk, maar ik wil ook graag aan het werk. Een bekende van mij werkte bij Moore MKW en daar zag ik de vacature van junior salarisadviseur.

Heel eerlijk gezegd kende ik Moore MKW verder niet echt en ik had toch vooral het beeld dat een accountantskantoor een beetje stijfjes zou zijn. Je ziet zo’n groot kantoorgebouw, en hebt het beeld over mannen in pakken en grote auto’s. Ik weet nog dat ik naar het sollicitatiegesprek ging met in mijn achterhoofd: ik ga oefenen met het voeren van sollicitatiegesprekken. Maar toen ik er zat was het gesprek ontzettend leuk!

Ik heb toen heel bewust voor Moore MKW gekozen omdat er binnen deze organisatie een sterke focus ligt op ontwikkeling en het beeld dat ik vooraf had over accountantskantoren klopt totaal niet. Want er hangt een relaxte werksfeer en het is geen stijve organisatie. Ik kan mezelf zijn.”

Blog Rianne

Doorgroeien en ontwikkelen

“De belangrijkste reden om voor Moore MKW te kiezen was voor mij de mate waarin er aandacht wordt gegeven aan persoonlijke en professionele ontwikkeling. Ik vind studeren gewoon het leukste wat er is en ik krijg alle ruimte om daar tijd en energie in te steken. Ik heb vorige maand mijn Praktijkdiploma Loonadministratie (PDL) behaald. Wat ik hier zo leuk aan vond is dat je alles wat je leert direct kunt toepassen in de praktijk. En ik ben nu begonnen met VPS: de Vakopleiding Payroll Services.

Ook ben ik onlangs gestart met het Young professional programma van Moore MKW. Dat programma is er voor de collega’s met minder dan drie jaar werkervaring. Wat daar zo leuk aan is, is dat je ook andere junioren uit diverse vakdisciplines en van andere vestigingen leert kennen. Je praat dan niet alleen over de inhoud van het werk, maar ook over zaken waar je tegenaan loopt in het werk of over je ontwikkelpunten. Zo leren we elkaar beter kennen en zoek je elkaar eerder op in de organisatie.”

De ambitie van Rianne

“Ik weet niet of ik al helemaal precies weet wat ik wil gaan doen. Je hebt hier bij Moore MKW meerdere opties. Je kunt je verder gaan specialiseren in arbeidsrecht, pensioenen, HR-advies of loonheffing.

Nu is mijn ambitie vooral om de basis goed te hebben staan. Ik wil weten hoe de salarisadministratie in elkaar zit, maar ook zorgen dat ik de bijzondere gevallen heb gezien, zodat ik ook de moeilijkere administraties kan oppakken. Mijn focus voor nu ligt op klantbezoeken en om klanten meer te kunnen adviseren dan alleen de salarisadministratie te verzorgen.”

Blog Rianne

Het team en de samenwerking

“Ik vind dat we een heel leuk team hebben. Een jong team, met collega’s die net als ik pas zijn afgestudeerd en in dezelfde fase als ik zitten. Andere collega’s werken er al langer, waardoor je ook ziet waar je naartoe kunt groeien.

Toen ik hier kwam werken hadden de collega’s een inwerkschema gemaakt. De eerste twee weken zat ik iedere dag een halve dag bij een andere collega. Zo leerde ik iedereen kennen en leerde ik ook hoe ze te werk gaan, want iedereen pakt dingen toch net op een andere manier aan. En als ik iets niet weet, kan ik altijd bij iedereen terecht met mijn vragen. Het maakt niet uit wie ik dan vraag.”

Balans werk-privé

“Moore MKW is heel betrokken bij de werknemers, ze organiseren van alles en het is niet alleen gefocust op het werk, maar ook op het menselijke en sociale vlak. Binnenkort hebben we bijvoorbeeld een sportdag, de Olympic Day. Iedereen is heel open, er is ruimte voor een grapje en wat gezelligheid, maar daarnaast moet er natuurlijk ook gewerkt worden.

Naast werken en studeren maak ik ook tijd voor leuke dingen. Soms zijn er pieken en dan moet je overwerken, in de maand januari bijvoorbeeld. Dan rekenen we alle afdrachten en salarissen na voor het nieuwe jaar. Dat hoort erbij. Vanaf februari is die piek dan weer voorbij. Het is hier nooit de intentie dat je langer doorwerkt dan nodig is.”

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Rianne jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Rianne van der Heide
Rianne van der Heide

Junior salarisadviseur

+31 (0)53 3034 342

Deel dit artikel