Accountantskantoor saai en stoffig? “Mijn beeld klopte totaal niet”

Toen collega Rianne (junior salarisadviseur) bij Moore MKW ging solliciteren, twijfelde ze of zo’n accountantskantoor wel bij haar zou passen. Een accountantskantoor, met alleen maar mannen met stropdassen, zittend aan een bureau, bezig met cijfers. Is dat niet saai en stoffig? “Ik had toch vooral het beeld dat een accountantskantoor een beetje stijfjes zou zijn, maar dat beeld klopt totaal niet. Er hangt hier een hele relaxte werksfeer.”

Accountants kantoor saai stoffig totaal niet blog werkenbij Moore MKW

Zo formeel als het lijkt, zo informeel is het als je eenmaal kennismaakt

Rianne’s indruk van een accountantskantoor veranderde snel na haar kennismakingsgesprek. “Heel eerlijk gezegd kende ik Moore MKW (voorheen KroeseWevers) niet echt en ik had toch vooral het beeld dat een accountantskantoor een beetje stijfjes zou zijn.

Bij dat beeld zie ik een groot kantoorgebouw voor me met mannen in pakken en grote auto’s. Maar het beeld dat ik vooraf had over accountantskantoren, dat klopt totaal niet.

Er hangt hier namelijk een relaxte werksfeer en het is geen stijve organisatie. Ik kan mezelf zijn.” Het verhaal van Rianne en het vooroordeel over het saaie en stoffige imago van een accountantskantoor horen we vaker terug. Maar wie eenmaal kennis heeft gemaakt of langs is geweest op ons kantoor en de sfeer heeft geproefd op de werkvloer, denkt daar eigenlijk direct anders over.

2021 10 21 KW caspermaasfotografie 7 verkleind

Hoe kom je erachter of het bij je past? Maak kennis met de organisatie

Onze collega Rick ontdekte dat het stoffige en formele beeld van de accountant niet klopt, nadat hij een inhousedag bezocht. “In mijn stageperiode ging ik me oriënteren op wat er allemaal mogelijk is binnen de accountancy en toen kwam ik in contact met Moore MKW (voorheen KroeseWevers). Ik heb deelgenomen aan een inhousedag en toen dacht ik: dit zou een mooi bedrijf kunnen zijn voor mijn stage.

Accountantskantoren hebben voornamelijk een formeel imago, maar ik merkte tijdens de inhousedag dat de sfeer bij Moore MKW (voorheen KroeseWevers) juist heel informeel en persoonlijk is. Ik kreeg het gevoel dat je hier echt bij iedereen naar binnen kan lopen en vragen kan stellen. Dat vind ik prettig.”

Hoe kom je erachter of het bij je past? Maak kennis met de organisatie

Onze collega Rick ontdekte dat het stoffige en formele beeld van de accountant niet klopt, nadat hij een inhousedag bezocht. “In mijn stageperiode ging ik me oriënteren op wat er allemaal mogelijk is binnen de accountancy en toen kwam ik in contact met Moore MKW (voorheen KroeseWevers). Ik heb deelgenomen aan een inhousedag en toen dacht ik: dit zou een mooi bedrijf kunnen zijn voor mijn stage.

Accountantskantoren hebben voornamelijk een formeel imago, maar ik merkte tijdens de inhousedag dat de sfeer bij Moore MKW (voorheen KroeseWevers) juist heel informeel en persoonlijk is. Ik kreeg het gevoel dat je hier echt bij iedereen naar binnen kan lopen en vragen kan stellen. Dat vind ik prettig.”

De tip van Rick is dan ook: bezoek een inhousedag en maak op een informele manier kennis met een organisatie waar je overweegt te gaan werken. “De mensen die er werken vertellen verhalen uit de praktijk waardoor je een beter beeld krijgt van het vak en hoe het werken bij die organisatie is.”

Tip: vraag naar de verhalen van accountants die er al werken

Een andere tip van Rick: vraag naar de echte verhalen van mensen die al ergens werken. Natuurlijk ben je van harte welkom op één van onze vestigingen om het van onze collega’s zelf te horen of plan een meeloopdag in.

Hieronder lees je al kort wat onze collega’s zelf zeggen over de cultuur en sfeer die je kunt verwachten als je bij ons aan de slag gaat.

“Lizeth: Iedereen wil je hier bij Moore MKW helpen, de lijntjes zijn kort en je kunt echt overal binnenlopen om je vraag te stellen.”
“Dennis: Ik heb Moore MKW echt leren kennen als een organisatie met een informele werksfeer. Je kunt goed sparren met collega’s over werkgerelateerde zaken, maar ook over wat je bijvoorbeeld in het weekend hebt gedaan.”
“Ivan: Ik vind het fijn dat de lijnen bij Moore MKW kort zijn. Als ik hier kansen zie of wat wil bespreken, dan loop ik gewoon even bij iemand binnen. De deur staat hier voor iedereen open en je merkt het wij-gevoel. Deze cultuur past goed bij mij.”
Iris Haafkes - Audit - Enschede

Jouw interesse gewekt?

Ben je benieuwd hoe het is om bij ons te werken? En wil je wel eens zien en ervaren of het inderdaad zo informeel is? Neem contact op met één van onze recruiters voor meer informatie over werken bij Moore MKW.

Of schrijf je in voor onze vacature-alert. Hiermee blijf je op de hoogte van de vacatures die we beschikbaar hebben, maar ook van events of momenten waarop je laagdrempelig kennis kunt maken met ons en onze organisatie.

Wie weet sta je over een tijdje ook wel in het rijtje collega’s die dachten dat het hier heel formeel, saai en stoffig zou zijn, maar al een tijdje met veel plezier bij ons werken.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Jette Siemerink
Jette Siemerink

Recruiter

+31 (0)53 3034 334

Deel dit artikel