Van stagiair in Amersfoort naar leren & werken in New York – én weer terug

In februari 2019 begon Jari van den Breul als stagiair bij Moore MKW. Tijdens zijn stage kreeg hij direct een nulurencontract en volgde hij duaal zijn derde en vierde studiejaar. In 2022 kwam de (geweldige!) kans op zijn pad om voor Moore MKW tijdelijk in Miami én New York te werken.

Inmiddels is Jari met een internationale ervaring rijker terug bij Moore MKW Amersfoort. Met veel plezier richt hij zich als senior assistent accountant – met een eigen portefeuille – op relatiebeheer en volgt hij deeltijds de AA-opleiding. In deze blog blikt hij terug én vooruit.

Stagiair newyork blog

Was je na de stageperiode direct overtuigd dat je bij Moore MKW wilde blijven?

Over die vraag hoeft Jari niet lang na te denken: “Het mooie aan Moore MKW is dat de organisatie persoonlijk en vertrouwd voelt. Er is veel kennis in huis om genoeg uitdaging in je werk te vinden. En dat laatste heb ik ook wel nodig”, bekent hij lachend. “Ik moet wel geprikkeld blijven en wil blijven vernieuwen.”

Stagiair amersfoort blog

Persoonlijke ontwikkeling als reisdoel

Sinds zijn afstuderen in de zomer van 2021 werkt Jari met veel plezier als assistent accountant op de vestiging in Amersfoort. “Ik vind de afwisseling in het werk erg leuk. De ene keer werk je voor de slager om de hoek en daarna voor een miljoenenonderneming in een totaal andere branche, waardoor je brede kennis ontwikkelt”.

Jari koos ervoor om niet direct verder te gaan met een post-hbo-opleiding, maar om een tussenjaar te nemen om te kunnen reizen. Helaas was dat niet mogelijk door covid. Als alternatief bedacht Jari dat het volgen van een taalcursus hem in het buitenland zou kunnen brengen én zou bijdragen aan zijn persoonlijke ontwikkeling.

Veel nieuwe indrukken opdoen

Zijn werk voor Moore MKW Amersfoort kon Jari in Miami vanuit zijn studentenkamer doen. In New York mocht hij op het kantoor van The Bonadio Group in Manhattan werken.

“De combinatie van de taalcursus met mijn werk voor Moore MKW zorgde voor lange werkdagen, maar het was wel heel gaaf”, vertelt hij breed lachend bij de herinnering. “Ik had veel contact met de jongere Bonadio-collega’s en het was heel leuk om de grote verschillen en daarnaast ook de overeenkomsten te zien.” Gelukkig was er naast het harde werken ook nog wel tijd voor andere dingen.

“Ik ben naar meerdere baseballwedstrijden van de New York Yankees geweest. Het is ongelofelijk hoe die sport daar leeft en hoe er van zo’n wedstrijd een enorme show wordt gemaakt. Dat was superleuk om mee te maken. Als herinnering heb ik een cap meegenomen”, lacht hij.

Amersfoort newyork blog

Relatiebeheer

Inmiddels zit het eerste jaar van zijn studie erop en is Jari doorgegroeid naar senior assistent accountant. “Erg leuk! Mijn plannen van een jaar geleden zijn iets gewijzigd. Zo ben ik onder meer meegenomen in het relatiebeheerderstraject. Hierdoor heb ik een portefeuille gekregen met eigen klanten en draag ik steeds meer verantwoordelijkheden.”

“Daarnaast heb ik zelfstandig jaarrekeningbesprekingen en dus een stuk meer klantencontact dan voorheen. Dat spreekt me enorm aan. Het voelt gewoon goed dat ik me zo kan ontwikkelen. Het idee is om de aankomende jaren mijn portefeuille te laten groeien. Wie weet ga ik in de verre toekomst nog wat internationaals doen. Ik doe het stap voor stap en dat bevalt me goed.”

“Ook heb ik bij mijn werkontwikkelingsgesprek aangegeven dat ik grotere klussen wilde oppakken, zodat ik me ook op dit vlak blijf door ontwikkelen. Hier is naar geluisterd en dus ook mijn hele planning voor de aankomende maanden is volgeboekt. Ik volg mijn opleiding bij Full Finance, waardoor ik tussen januari en april ‘vrij’ ben van studie en me dus lekker op werk kan focussen. Daar heb ik erg veel zin in!”

Moore MKW Academy

Werk ook aan de ontwikkeling van je eigen talenten en vaardigheden. Doorgroeien, je praktijkstage lopen, ontwikkelingstrajecten volgen: bij Moore MKW kan het allemaal!

We bekijken wat bij jouw persoonlijke en professionele groei past en op basis daarvan bepaal jij je eigen weg. Lees meer over onze Academy.

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Jari jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Jari van den Breul 1
Jari van den Breul

Senior assistent accountant accountancy

+31 (0)88 2021 338

Deel dit artikel