Arie: “Het zit in onze genen om aandacht te hebben voor elkaar én voor de omgeving”

Arie Lengkeek heeft iets meer dan 4 jaar geleden de overstap gemaakt naar Moore MKW. Als commercieel manager maakt hij deel uit van de regio Zuid. Naast dat hij het commerciële proces aanjaagt, is hij maatschappelijk heel betrokken en doet hij het nodige vrijwilligerswerk. Arie vertelt in een interview wat hij doet aan community care.

Sociale impact

Met open armen ontvangen

“Er zijn veel groepen in de omgeving die gebaat zijn bij hulp en aandacht”, vertelt Arie. “Ik vind het mooi om buiten mijn werk iets te doen voor de omgeving, bijvoorbeeld pannenkoeken bakken voor ouderen. Die omgeving is namelijk de maatschappij waar wij als mensen binnen onze organisatie óók onderdeel van zijn.

Als je een klein beetje aandacht hebt voor de mensen om je heen, word je met open armen ontvangen. En wat je geeft krijg je ook vaak terug.”

Positief effect op binding tussen collega’s

Arie vertelt dat Moore MKW vrijwilligerswerk enorm stimuleert: “Vrijwilligerswerk heeft een positief effect op de binding tussen collega’s. Als je dit samen doet, versterkt het onderling de contacten. Vrijwilligerswerk kost natuurlijk tijd, maar het levert ontzettend veel op.

Zo hebben we met collega’s bijvoorbeeld jassen ingezameld voor daklozen in Amersfoort. Of met ‘World Clean Up Day’ vuil geraapt in de omgeving.”

Waarde toevoegen als organisatie én individu

“Bij Moore MKW worden we echt gestimuleerd om dingen te ondernemen”, vertelt Arie. “Er is in goed overleg, ruimte om je in te zetten voor zaken waarbij je onderscheidend bent voor je omgeving en anderen.

Zo voegen we als organisatie, maar ook iedereen als individu, waarde toe aan het leven van mensen in de maatschappij die daar baat bij hebben.”

Arie Lengkeek 2

Met twee voeten op de grond staan

Arie vertelt dat het belangrijk is om naast je werk afleiding of een hobby te hebben: “Als je jouw privéleven op orde hebt, kan je op je werk goed functioneren en kan je ook wat voor een ander betekenen. Het leven is kort en betrekkelijk. Daarom vind ik het extra belangrijk om te genieten van het leven, met twee voeten op de grond te staan en ervoor te zorgen dat ik er voor een ander ben."

Aandacht voor de mens achter de collega

Arie vertelt: “We hebben binnen de organisatie aandacht voor elkaar en voor onze omgeving. Die menselijke maat zit in ons handelen, denken en doen. Oftewel, in onze genen. Moore MKW is een ontzettend betrokken, vriendelijke en toegankelijke club. Er is zoveel aandacht voor de mens achter de collega, dat vind ik zelf heel waardevol. Daarom werk ik hier ook met trots. De menselijke maat is écht aanwezig."

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Arie jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Arie Lengkeek
Arie Lengkeek

Manager

+31 (0)88 2021 368

Deel dit artikel