Begonnen als stagiair, nu partner bij Moore MKW

Al in 2001 maakte Kees Limper als stagiair voor het eerst kennis met Moore MKW in Baarn, destijds nog Meeuwsen Ten Hoopen (Moore MTH). Hij volgde toen de mbo-opleiding tot administrateur. Zowel het vak als het bedrijf bevielen zo goed, dat Kees er na zijn stage bleef werken met een nul-urencontract. Met een korte tussenstop bij een ander accountantskantoor, kwam hij in 2006 weer terug in dienst. Inmiddels is Kees partner van Moore MKW, vestigingsdirecteur van Bussum en regiocoördinator voor de regio West. Over het verloop van zijn carrière vertelt hij vanuit zijn kantoor in Bussum.
Stagiair partner blog

Big Four kantoor te onpersoonlijk

Voor zijn afstudeeropdracht koos Kees destijds voor één van de grootste accountskantoren van Nederland, waar hij daarna ook aan de slag ging. "Op zo’n groot kantoor is alles op het gebied van kennis en faciliteiten fantastisch voor elkaar, maar ik ben een echte mkb-man die gewoon het liefst met de ondernemers om tafel wil", vertelt Kees nuchter.

"Bovendien vond ik het er te onpersoonlijk en al gauw was ook de balans werk en privé niet meer goed. Kortom; de cultuur paste niet bij mij en ik nam ontslag." Kees leverde zijn spullen in, liep naar buiten en belde onderweg naar huis met zijn oud-collega Bertjan Ruijter.

"Ik vertelde hem dat ik ontslag had genomen en graag wilde komen praten als ze bij Moore MKW (voorheen Moore MTH) nog een plek voor me hadden", herinnert Kees zich bijna als de dag van gisteren. Hij ging rechtstreeks door naar de vestiging in Baarn voor een gesprek en zo kwam hij in 2006 weer in dienst.

Oprechte aandacht voor elkaar

Op de vraag wat Kees destijds weer naar Moore MKW trok, reageert hij direct en heel beslist: "Ik voelde me er thuis! De cultuur is hier open en eerlijk en het is een hele leuke en menselijke club. Hoewel het bedrijf destijds kleiner was, vormen dezelfde normen en waarden nog steeds onze basis en is oprechte aandacht voor elkaar hier heel belangrijk.

Met die aandacht bedoel ik, dat je hier de kansen krijgt om je verder te ontwikkelen en dat er aandacht is voor jou als mens. Verwar dat niet met soft zijn", benadrukt hij. "Je mag hier fouten maken, maar je krijgt uiteraard wel direct open en eerlijke feedback. Dat hoort er ook gewoon bij en daar moet je dus wel tegen kunnen." In 2006 begon Kees als beginnend assistent accountant.

Door de jaren heen werd hij gevorderd en zelfstandig assistent accountant, relatiebeheerder, vestigingsdirecteur en nu partner. "De weg naar het behalen van mijn titel was lang, doordat ik onder andere privé moeilijke tijden heb gehad. Vooral in die tijden heb ik de menselijke maat en het vertrouwen binnen Moore MKW erg ervaren", klinkt het oprecht.

Kansen krijgen om je verder te ontwikkelen

Na het behalen van de accountantstitel nam Kees’ carrière een vlucht. Samen met collega Ricardo Stevens sprak hij richting de partners, de ambitie uit om het kantoor Bussum te gaan leiden. Een kantoor waar op dat moment een stevige uitdaging lag. Die ambitie werd goed ontvangen en in 2018 verhuisde kantoor Baarn naar Bussum met Kees en Ricardo als kantoorleiding.

"Het heeft tien jaar van mijn leven gekost", lacht Kees. "Maar dit kantoor is een parel geworden! We draaien in alle opzichten goed en hebben een heel laag personeelsverloop." Een aantal jaren daarna, in 2021, werd hij partner van Moore MKW. Voor Kees was dat niet echt een verrassing. "Want die ambitie had ik en die heb ik ook uitgesproken", legt hij gedreven uit.

"Daaruit blijkt ook, dat als je binnen dit bedrijf ambitie hebt, je de kwaliteiten in huis hebt en deze ook laat zien, dat er altijd naar je geluisterd wordt en je de kansen krijgt om verder te komen."

Nog genoeg ambities voor de toekomst

Het partnerschap blijkt voor Kees écht een nieuwe uitdaging te zijn. "Ik dacht dat ik al veel wist, maar je komt dan ineens in een groep met écht hele slimme mensen terecht. Bovendien moest ik leren om meer strategisch te denken, meer politiek correct te zijn en me niet altijd zo direct te uiten", verklaart hij glimlachend.

"Daarnaast kreeg ik gelukkig ook de bevestiging dat ook in de partnergroep een open en eerlijke cultuur heerst, waarin wederzijdse verwachting duidelijk worden uitgesproken." Kijkend naar de toekomst heeft Kees nog genoeg ambities.

"Ik wil van mijn regio een toekomstbestendige regio maken, waarin mensen zichzelf kunnen zijn, kansen kunnen krijgen om zichzelf te ontwikkelen en hier daarom graag willen werken. Kortom; teruggeven aan anderen wat ik hier door de jaren heen zelf heb ervaren", klinkt het beslist.

"Daarnaast wil ik persoonlijk graag aan collega’s laten zien dat je hier het partnerschap kunt combineren met een goede work-life balance en een menselijke maat. En wellicht wil ik in de toekomst ooit deel uitmaken van het dagelijks bestuur van deze prachtige club."

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Kees jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Kees Limper 1
Kees Limper AA

Partner accountancy

+31 (0)88 2021 406

Deel dit artikel