Arno: “De flexibiliteit op mijn werk zorgt ervoor dat ik mijn kinderen kan zien opgroeien”

Zo’n 2,5 jaar geleden is Arno Dolfing onderdeel geworden van Moore MKW. Een mooie uitdaging lag in het verschiet, namelijk het opzetten van een eigen team in het Noorden van het land. En dat is gelukt. 

In een relatief kort tijdsbestek heeft hij zich weten door te ontwikkelen tot manager personeels- en salarisadvies. Naast deze zakelijke rol is hij ook partner én vader. Arno vertelt in een interview hoe hij een gezonde balans houdt tussen deze drie rollen.

Arno Dolfing Personeels en salarisadvies bewerkt

Positief effect op privéleven

“De vrijheid en het vertrouwen dat ik krijg in mijn werkzaamheden, heeft indirect ook een positief effect op mijn privéleven”, vertelt Arno. “Zo kan ik door mijn flexibele werktijden waardevolle tijd doorbrengen met mijn kinderen. Bij Moore MKW werken we naar bepaalde doelen toe.

Daarbij is het belangrijk dat de balans tussen werk en privé uiteindelijk klopt. Dit zorgt voor vrijheid en flexibiliteit waar je privé weer invulling aan kan geven.”

Investeren in het gezin

Arno vertelt dat het de kleine dingen zijn die voor hem het verschil maken: “Ik heb de vrijheid om te investeren in mijn gezin. Ik kan op tijd vrij nemen om mijn dochter op te halen van haar toneelstuk. Of zelfs tijd vrij maken om bij haar toneelstuk te komen kijken.

Je wil je kinderen zien opgroeien en deel uitmaken van de opvoeding. Het zijn net die kleine momenten die belangrijk zijn, die belangrijke momenten wil je met elkaar delen.”

Goede balans tussen werk en privé

“Als het thuis goed gaat, functioneer je op werk ook goed. En andersom werkt dat ook zo”, vertelt Arno. “Als je thuis iets niet op orde hebt, dan neem je dat al gauw mee naar je werk. Het werkt beide kanten op. Daarom is het heel belangrijk om een goede balans te hebben tussen je werk en privé leven.

Als er met iemand bij ons op het werk of bij iemand thuis iets ingrijpends gebeurt, dan krijg je alle tijd en ruimte om hiervan bij te komen. Dat is ontzettend belangrijk en daar zijn we ons als organisatie erg bewust van. Dan delen we het werk bijvoorbeeld anders in om het wél behapbaar te maken.”

Invulling geven aan ieders ambitie

Arno vertelt: “Als organisatie denken we mee over wat passend is voor jouw situatie en voor jou als persoon. Dat wordt nageleefd en zo wordt er invulling gegeven aan ieders ambitie. Als je binnen Moore MKW je verantwoordelijkheid neemt over je werk, resulteert dat in flexibiliteit en vrijheid.

Ik heb de vrijheid gekregen om het binnen deze organisatie te doen zoals ik denk dat het hoort. Doordat ik dat vertrouwen heb gekregen, heb ik zakelijk mijn doelen kunnen bereiken en houd ik genoeg tijd over voor de mensen om mij heen.”

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Arno jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Arno Dolfing
Arno Dolfing

Manager personeels- en salarisadvies

+31 (0)591 657 884

Deel dit artikel