De combinatie werk en vaderschap: zo werkt het volgens Lars

Hoe is het om het werken bij Moore MKW te combineren met het vaderschap? Met Vaderdag op komst vroegen we dat aan onze collega Lars Lansink (38) uit Bornerbroek. Lars is vader van twee jonge kinderen en weet als geen ander hoe belangrijk het is om de balans tussen werk en privé te bewaren. “Soms ga ik in de pauze even hardlopen en dan klap ik ‘s avonds de laptop nog even open”, aldus Lars.
De combinatie werk en vaderschap:  zo werkt het volgens Lars

Lars is salarisadviseur bij Moore MKW en de trotse vader van Seppe (3) en Mick (0). “Mijn vriendin werkt net als ik 32 uur. Toen Seppe kwam hebben we hier samen afspraken over gemaakt. Ik ben op de woensdag vrij, omdat ik het ook belangrijk vind om betrokken te zijn bij de opvoeding van mijn kinderen.’’

Sinds de komst van Mick merkt Lars dat dat zijn leven drukker is en het sporten er hierdoor vaker bij in schiet. ‘’Twee kinderen vraagt veel flexibiliteit. Gelukkig geeft Moore MKW mij daarin alle bewegingsvrijheid.’’

Vaderdag Lars

Werken bij Moore MKW

Als salarisadviseur bij Moore MKW heeft Lars het erg naar zijn zin. “De sfeer is gemoedelijk en de mensen in ons team passen goed bij elkaar. Als ik overdag thuiswerk en de kinderen lopen hier rond, dan is het eigenlijk niet te doen. Dan krijg je het gevoel dat je aan beide kanten tekortschiet.

Gelukkig krijg ik bij Moore MKW de verantwoordelijkheid en vrijheid om hier zelf een weg in te vinden. We houden hier echt rekening met elkaar.’’

Vaderdag Lars

De combinatie werk en vaderschap

Het combineren van werk en vaderschap gaat Lars prima af. Naast de vrije woensdag kan hij zijn werktijden bij Moore MKW flexibel indelen. En als er oppas nodig is, dan is er de kinderopvang of zijn er mensen in onze omgeving die willen helpen.

Balans tussen werk en privé

Het bewaken van de balans tussen werk en privé kan zeker met jonge kinderen een hele uitdaging zijn. Maar als er ruimte is om je werktijden flexibel in te delen, geeft dat volgens Lars veel lucht:

“Als ik thuiswerk en ik heb geen afspraken met klanten, probeer ik tussendoor hard te lopen of een stukje te fietsen. Dan klap ik ‘s avonds als de kinderen in bed liggen de laptop nog wel even open.”

Wat ook bijdraagt aan een goede balans tussen werk en privé is de 32-urige werkweek waar Lars voor gekozen heeft. Hij vindt het fijn om op die extra dag thuis tijd door te brengen met zijn kinderen. Maar ook het tijd hebben voor dagelijkse dingen op een woensdag vindt hij fijn. Zoals boodschappen doen, sporten of een bezoekje brengen aan de kapper. Hierdoor is ook de druk om dingen te ‘moeten’ minder groot in het weekend.

Lars Lansink

Neem contact op

Contact

Jette Siemerink
Jette Siemerink

Recruiter

+31 (0)53 3034 334

2021 06 07 Kroese Wevers Vaderdag 1

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Lars jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Deel dit artikel