Dennis Steggink nam een halfjaar vrij en liet zijn droom uitkomen

Hoe is het om een halfjaar met je gezin te willen reizen en vanuit je werkgever de ruimte te krijgen om die droom te laten uitkomen? Dennis Steggink, manager audit bij Moore MKW Emmen, weet er alles van. Het idee om met zijn vriendin Milou en dochter Jill op reis te gaan, speelde al wat langer in zijn hoofd. Rond kerst 2021 werden de plannen concreter en was het tijd om de wensen bespreekbaar te maken bij Moore MKW.

Dennis Steggink5

Dennis ging begin 2022 om tafel met zijn leidinggevende om samen te kijken naar de mogelijkheden. “Uiteraard was het wel een verrassing dat ik voor langere tijd op reis wilde, maar het werd me erg gegund. Ik denk dat dat ook de kracht van Moore MKW is waar de medewerker op één staat. Er werd direct meegedacht over hoe we dit in combinatie met mijn werkzaamheden vorm konden gaan geven. Ook mijn collega’s waren allemaal behulpzaam en enthousiast. Toen het op het werk eenmaal geregeld was, was het zover: even alles loslaten en een half jaar samen op reis om meer van Europa zien. Samengevat zijn we vertrokken op 4 juli 2022 en waren we – onbeschrijflijke ervaringen rijker – voor kerst weer thuis.”

Dennis Steggink1

Hoe kwam je op het idee om een half jaar te gaan reizen?

“Het idee sluimerde al langere tijd, maar met kerst sprak ik het concreet naar mijn vriendin uit. Het einde van een jaar vind ik altijd een mooie periode om te reflecteren en na te denken over je leven, je passies en wat je nog wilt doen en bereiken. De tijd vliegt voorbij en voor je het weet, ben je weer een jaar ouder”, vertelt Dennis.

Dat de tijd snel gaat, vindt hij een goed teken. “Dan heb je het naar je zin. En dat is wat mij betreft ook op werkvlak het geval. Werken bij Moore MKW geeft me veel energie en voldoening. Er zijn constant nieuwe uitdagingen, je krijgt echt de verantwoordelijkheden en vrijheid die bij jou passen. Dat is prettig. Nét als het samenwerken met collega’s. Tegelijkertijd tonen omstandigheden als bijvoorbeeld ziekte en oorlogen aan hoe kwetsbaar het leven is. Dat deed me beseffen hoe belangrijk het is om af en toe een stapje terug te doen en je hart te volgen wanneer het nog kan.”

Van daaruit ontstond bij Dennis en zijn vriendin het idee om met het gezin een rondreis door Europa te gaan maken. Hij gaat enthousiast verder: “Ik mag erg graag mountainbiken, dus mijn fiets moest zeker mee. Het ontdekken van andere culturen en nieuwe landschappen, en dit met z’n drietjes beleven, was fantastisch!”

Dennis Steggink3

Hoe werd er op jouw wens gereageerd?

Dennis: “Vanaf het moment dat ik mijn reisplan voorlegde, kreeg ik eigenlijk alleen maar positieve reacties. Ontwikkeling van medewerkers vindt Moore MKW belangrijk, ook als het niet direct werkgerelateerd is. Persoonlijke groei staat hoog in het vaandel. Er werd direct meegedacht hoe we dit in combinatie met mijn werkzaamheden vorm konden gaan geven. Ook zijn collega’s alleen maar behulpzaam en enthousiast geweest. Een mooie bevestiging van de prettige sfeer binnen Moore MKW. Men heeft echt iets voor elkaar over. Geweldig.”

In combinatie met een periode van onbetaald verlof zette Dennis zijn verlofdagen in, waardoor hij een halfjaar kon vrijnemen. “Het scheelde uiteraard dat bij mijn vertrek het ‘drukke seizoen’ grotendeels achter de rug was. De laatste loodjes waren het zwaarst, maar gelukkig konden mijn collega’s deze na een zorgvuldige overdracht voor mij afronden.”

Welke landen hebben jullie bezocht?

“Wij hadden vooraf geen volledig uitgestippeld plan, maar wél een idee waar we élk geval heen wilden. We zijn onder meer in Scandinavië geweest: via Denemarken en Zweden reisden we naar het werkelijk prachtige Noorwegen. Met name het landschap is daar fantastisch. De immense fjorden, bergen en watervallen laten zien hoe mooi de natuur kan zijn. Hierna reisden we af naar Midden-Europa. Via Duitsland naar Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië en Kroatië door naar Italië. Daarna reisden we verder naar Zuid-Frankrijk en Spanje. Vervolgens reden we naar Gibraltar, Portugal, Baskenland én Disneyland Parijs. We sloten de reis af op de grootste kerstmarkt van Europa, in Straatsburg. Het was in één woord onvergetelijk.”

Enthousiast vertelt Dennis verder: “Behalve de rijkdom aan natuur en natuurlijk de quality time die wij als gezin met elkaar hebben gehad, hebben we leren omgaan met de weersomstandigheden en onzekerheden die op je pad komen. Het leren anticiperen, plannen en je aanpassen, is heel leerzaam geweest. Daar plukken we nog steeds de vruchten van. We hebben geleerd dat inspanning loont, zowel op persoonlijk als zakelijk vlak.”

Dennis Steggink4

Omarm je dromen, volg je passie

Of het nu gaat om een promotie of een droom zoals een langere tijd vrij nemen om een mooie reis te kunnen maken: bij Moore MKW denken we graag met je mee.

“Het aangaan van uitdagingen en niet altijd de makkelijke weg kiezen resulteerde telkens in beloningen, zoals prachtige natuur en ontmoetingen met inspirerende mensen. Ook zagen we hoe onze dochter door al die nieuwe ervaringen groeide, dat zien we nog steeds terug in haar spontaniteit en zelfstandigheid. Het belangrijkste in het leven is wellicht dat we weinig nodig hebben om gelukkig te zijn en onze dromen moeten najagen. Het leven kan immers plots veranderen; omarm het en volg je passie. Ik ben oprecht dankbaar dat ik de kans heb gekregen deze prachtdroom te hebben kunnen verwezenlijken. Mede dankzij de flexibiliteit vanuit Moore MKW en hulpvaardigheid van collega’s”, besluit Dennis.

Wil jij ook alle ruimte krijgen voor jouw ambities en dromen?

Of het nu gaat om een promotie, opleidingsprogramma of ruimte voor een sabbatical: bij Moore MKW denken we graag met je mee!

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Dennis jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en kijk of er een geschikte functie voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Dennis Steggink
Dennis Steggink MSc RA

Manager audit

+31 (0)591 657 830

Deel dit artikel