Een half jaar vrij nemen om te gaan reizen: Dennis Steggink deed het

Een motorrijbewijs halen, een (grote) verbouwing of een droomreis maken. Iedereen heeft wel dromen. Hoe is het om een half jaar met je gezin te gaan reizen en alle ruimte te krijgen vanuit je werkgever om dit te gaan doen? Dennis Steggink, controleleider in de auditpraktijk bij Moore MKW in Emmen, weet er alles van. Het idee speelde al wat langer in zijn hoofd om samen met zijn vriendin Milou en dochter Jill (bijna 4) op reis te gaan. Rond de kerst van 2021 heeft hij het idee uitgesproken thuis. De plannen werden concreter en toen was het moment voor Dennis om het bespreekbaar te maken bij Moore MKW (voorheen KroeseWevers).
Dennis Steggink5

Dennis ging om tafel met zijn leidinggevende bij Moore MKW en samen hebben ze nagedacht over hoe dit te regelen was. “Uiteraard was het wel een verrassing dat ik voor een langere tijd op reis wilde, maar het werd me erg gegund. Ik denk dat dat ook de kracht van Moore MKW is. De medewerker staat centraal.

Er werd direct meegedacht hoe we dit vorm konden geven in combinatie met mijn werkzaamheden. En mijn collega’s waren allemaal behulpzaam en enthousiast.” Toen het allemaal geregeld was op het werk en thuis zijn ze het gaan doen: even alles loslaten en een half jaar samen op reis om meer van de wereld te zien.

Dennis Steggink1

Hoe kwam je op het idee om een half jaar te gaan reizen?

“Het idee sluimerde al een langere tijd. Maar rond de kerst heb ik het thuis concreet uitgesproken naar mijn vriendin. Altijd een mooi moment om even te reflecteren en na te denken over het leven, je passies en wat je nog wil doen en bereiken. De tijd vliegt namelijk voorbij en zonder dat je het in de gaten hebt is je dochter alweer bijna vier jaar.” vertelt Dennis.

Dat de tijd voorbijvliegt ziet hij als een goed teken. “Dan heb je het naar je zin. En dat is ook zeker het geval. Werken bij Moore MKW geeft mij veel energie en voldoening. Constant (nieuwe) uitdagingen en werken met verantwoordelijkheid en in vrijheid en leuke teams maakt dat ook de afgelopen zeven jaar voorbij zijn gevlogen.

Tegelijkertijd tonen omstandigheden als ziekte aan hoe kwetsbaar het leven is. Om nog maar te zwijgen over hoe (op zo’n korte afstand) zo een oorlog kan ontstaan. Dat deed me beseffen dat we af en toe een stapje terug moeten doen en je hart te volgen nu het nog kan.

Van daaruit ontstond het idee om met z’n drieën een rondreis te gaan maken. Ik mag heel erg graag mountainbiken dus mijn mountainbike moest zeker mee. Het ontdekken van andere culturen en landschappen en dit met elkaar (maar ook alleen op de fiets) beleven leek me fantastisch!” aldus Dennis.

Dennis Steggink3

Hoe reageerde Moore MKW op jouw wens?

Toen het idee voor de reis concreter werd, ging Dennis in gesprek met Moore MKW over zijn wens. Dennis vertelt: “Vanaf het moment dat ik het voorstelde heb ik eigenlijk alleen maar positieve reacties gehad.

Uiteraard was het wel een verassing, maar het werd me erg gegund. Ik denk dat dat ook de kracht van Moore MKW is. De (ontwikkeling van de) medewerker staat centraal. Al is deze reis wel een andere vorm van ontwikkeling. Niettemin niet minder belangrijk en zo werd dat ook gezien.

Er werd direct meegedacht hoe we dit vorm konden geven in combinatie met mijn werkzaamheden. Verder zijn collega’s louter behulpzaam en enthousiast geweest. Ook dat geeft een mooie bevestiging van hoe prettig de sfeer binnen Moore MKW is.

Je hebt wat voor elkaar over.” Dennis heeft zijn verlofdagen ingezet in combinatie met een periode van onbetaald verlof. Zo heeft hij een half jaar vrij kunnen nemen. “Het scheelt uiteraard dat het ‘drukke seizoen’ grotendeels achter de rug lag bij mijn vertrek. De laatste loodjes zijn wel vaak het zwaarst, maar gelukkig hebben mijn collega’s deze na zorgvuldige overdracht voor mij afgerond.

Ik zal niet bij de start van de nieuwe controlecyclus (ook wel interimcontrole genoemd) aanwezig zijn. Dat biedt echter ook weer kansen voor assistenten om deze rol en verantwoordelijkheid over te nemen. Dat wordt ook gestimuleerd, uiteraard met de nodige ondersteuning.”

Hoe hebben jullie de reis samengesteld?

“We hadden vooraf niet een totaal uitgestippeld plan. Wel een idee waar we in ieder geval graag naartoe wilden gaan. Afgelopen maand zijn we in Scandinavië geweest.

Via Denemarken en Zweden naar het werkelijk prachtige Noorwegen. Met name het landschap was fantastisch. De immense fjorden, bergen en watervallen laten zien hoe mooi de natuur kan zijn.

Hierna gaan we naar Midden-Europa. Ofwel, via Duitsland naar Tsjechië, Oostenrijk, Slovenië, Kroatië en dan door naar Italië. Vervolgens naar Zuid-Europa.

Daar gaan we naar Zuid-Frankrijk, Spanje en Portugal. Althans, dat is globaal het plan. Hoe het werkelijk zal gaan zal de tijd leren. Dat is ook het mooie hieraan. Omgaan met omstandigheden, onzekerheden en daarop plannen en aanpassen. Ook mooie leermomenten.” vertelt Dennis.

Dennis Steggink4

Wil jij ook alle ruimte krijgen voor jouw dromen en ambities?

Of het nu gaat om een promotie of een droom zoals een langere tijd vrij nemen om een mooie reis te kunnen maken: bij Moore MKW denken we graag met je mee.

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Dennis jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Dennis Steggink
Dennis Steggink MSc RA

Manager audit

+31 (0)591 657 830

Deel dit artikel