De innovatieve ambities van Erwin en Ivo

De wereld om ons heen verandert door digitalisering, automatisering en robotisering in rap tempo. Ivo Klein Holkenborg (33) en Erwin Groenhof (35) zijn relatiebeheerders en innovatie ambassadeurs bij Moore MKW.
De innovatieve ambities van Erwin en Ivo KroeseWevers

Erwin en Ivo

Samen met collega’s zorgen zij ervoor dat steeds meer klanten profiteren van de mogelijkheden op het gebied van innovatie. In deze blog vertellen Erwin en Ivo hoe innovatie onderdeel uitmaakt van hun dagelijkse werk, hoe zij de toekomst zien op het gebied van innovatie en waar zij trots op zijn.

De functie van Erwin

Erwin: ‘’Na mijn studie hbo-Bedrijfseconomie heb ik 1,5 jaar gewerkt op de administratie van een machinefabriek. Ik werkte daar alleen op de afdeling, waardoor ik niet van anderen kon leren en wilde daarom graag de overstap maken naar een accountantskantoor.

Moore MKW (voorheen KroeseWevers) kende ik vanuit mijn werk en daar had ik een goed gevoel bij. Dit gevoel bleek te kloppen en na één gesprek was mijn keuze duidelijk. Ik ben 11 jaar geleden in Hengelo begonnen als Junior en doorgegroeid van Gevorderd assistent naar Senior assistent en ik ben nu relatiebeheerder.

Als relatiebeheerder ben ik vaak onderweg en spreek ik veel klanten, ook werk ik veel samen met de Junioren op de afdeling. De laatste jaren houd ik mij binnen Moore MKW veel bezig met automatiseren, digitaliseren en het begeleiden van klanten op dit gebied.’’

De functie van Ivo

Ivo: “Ook ik heb de opleiding hbo-Bedrijfseconomie afgerond. Tijdens mijn studie heb ik stage gelopen bij Moore MKW (voorheen KroeseWevers). Bij een klant van Moore MKW ben ik afgestudeerd. In 2008 heb ik mijn studie afgerond en heb ik direct contact opgenomen Moore MKW. Ik kon meteen aan de slag als Junior assistent Samenstel in Doetinchem.

Ik ben net als Erwin van Junior doorgegroeid naar relatiebeheerder en heb veel contact met klanten en werk met veel plezier samen met de junioren in het team ’’

Erwin en Ivo relatiebeheerders

Innovatie

Ivo: ‘’De markt verandert heel snel en daardoor ook het standaard werk van een accountant. Door de digitaliseringsontwikkelingen krijgen we ook andere vragen vanuit de klant. De klant vraagt zich af welke kansen er zijn op dit gebied en of zijn huidige werkwijze nog de juiste is.

Omdat ik geloof dat innovatie echt de toekomst is, heb ik mijn hoofd boven het maaiveld uitgestoken en mij verder in het onderwerp verdiept. Door mij op dit gebied verder te ontwikkelen ben ik nu ambassadeur op het gebied van innovatie en online administratie voor ons kantoor in Doetinchem.

Ik geloof erin dat je een klant niet in het diepe moet gooien, maar bij de hand moet blijven vasthouden net zolang tot de klant het zelfstandig kan. Daarom ga ik nooit alle processen tegelijkertijd veranderen. Ik kijk samen met de klant en per proces of er optimalisatie mogelijk is. Ik kijk bijvoorbeeld eerst naar het inkoopproces.

Loopt het inkoopproces helemaal goed, dan gaan we naar het verkoopproces kijken. Ik merk dat klanten dit erg prettig vinden en ik leer op die manier ook steeds meer over de inhoud van de processen van de klant.

Automatiseren van managementinformatie

Erwin: ‘’Op een bijeenkomst voor ambassadeurs van Exact Online bij Moore MKW ben ik in contact gekomen met Ivo. We hadden een klik in innovatie en om dit verder binnen Moore MKW uit te bouwen. Snel wisten we dat wanneer we samen optrekken en onze kennis bundelen, we de innovatieontwikkeling binnen Moore MKW sneller een boost konden geven.

Persoonlijk heb ik mij veel verdiept in managementrapportages, dashboards, VisionPlanner en in Exact Online. Ik laat geregeld intern en extern zien wat de actuele mogelijkheden zijn. Dit werd opgemerkt en dit leidde ertoe dat collega’s het ook wilden inzetten voor hun klanten.

Onlangs heb ik een klant geholpen met het automatiseren van managementinformatie. De klant maakte altijd een managementrapport in Excel. Dit kostte hem vijf dagen. Door dit proces te automatiseren heeft deze klant nu met één druk op de knop een management dashboard met alle informatie. Dit dashboard geeft niet alleen informatie over de huidige stand van zaken, maar geeft door middel van liquiditeitsprognoses ook inzicht in de toekomst.

Vanuit mijn ambassadeursrol trek ik veel samen op met Ivo. Wij helpen met onze ervaring de andere ambassadeurs binnen Moore MKW.’’

De toekomst

Ivo: ‘’Op dit moment gaan de ontwikkelingen op het gebied van robotisering erg snel. Zo wordt het straks voor nog meer ondernemers mogelijk om facturen zonder de tussenkomst van mensen te verwerken. Het is moeilijk te zeggen wat er in de toekomst gaat gebeuren.

De innovaties gaan maar door en door. Ik vind het vooral belangrijk om kritisch te blijven kijken om zo te beoordelen of de innovaties echt passen bij onze organisatie en mkb-ondernemers.

Zo kan er bijvoorbeeld een mooie managementrapportagetool op de markt komen, maar daar zijn er heel veel van. Het is van belang om te weten welke tool het beste past bij welke klant. Ik wil ervoor zorgen dat wij in de toekomst een soort matrix of gereedschapskist hebben voor de klant, waarbij we precies kunnen bepalen welke oplossing het beste past.

Zo zie ik het op dit moment voor me. Uiteraard kost dit veel verdiepingswerk en is het zaak om alle veranderingen op de voet te blijven volgen.’’

Ontwikkelingen

Erwin: ‘’Omdat de ontwikkelingen zo snel gaan is het belangrijk om deze zo veel mogelijk te volgen. Om dit te blijven volgen lees ik erg veel en heb ik daarnaast veel contact met andere kantoren en collega’s. Vaak is het ook een kwestie van zelf dingen uittesten. Soms lijkt iets heel mooi, maar is het in de praktijk niet passend.

We zijn nu aan het kijken naar het koppelen van niet-financiële informatie aan financiële informatie. Zo kunnen bedrijven bijvoorbeeld de weersvoorspelling koppelen aan hun personeelsbezetting. Je kunt op deze manier een horecabedrijf helpen, doordat ze precies weten welke dagen het druk gaat worden in de zaak. Daarnaast kan je door diverse data te koppelen niet alleen de omzet per maand, maar ook per uur inzichtelijk te maken voor bedrijven. Dat is iets waar we nog meer klanten mee kunnen helpen.’’

De innovatieve ambities van Erwin en Ivo

Onze ambities

Erwin en Ivo: ‘’In de toekomst willen wij ons nog meer specialiseren op het gebied van ICT, omdat wij geloven dat hierin de toekomst zit. In 2019 gaan wij onder andere 'No hands Accounting’ implementeren op alle vestigingen en blijven wij natuurlijk alle ontwikkelingen volgen. Uiteraard staat het helpen van klanten centraal.

Wij helpen de klanten om hun automatisering op orde te krijgen, zodat de boekhouding in 2019 zo min mogelijk handwerk meer vergt. Samenwerking en kennis overdragen zowel intern als extern is daarbij wat ons betreft de sleutel tot succes.’’

Trots

Erwin: ‘’Ik ben er trots op dat ik door het inzetten van innovatieve oplossingen de klant verder kan helpen en meerwaarde kan bieden. We kijken nu niet alleen naar het verleden en de behaalde resultaten, maar we kijken samen met de klant echt naar de toekomst.

Daarnaast ben ik erg trots op de presentatie die ik samen met Ivo heb gegeven over ‘No hands accounting’ op Exact Live 2018. Er was zoveel interesse voor het onderwerp dat er niet voldoende plaats was voor alle geïnteresseerden.

Het is ook leuk om te merken dat collega’s uit het werkveld tijdens Exact Live op de Accountancy Expo of ICT beurzen nu op ons afkomen, in het verleden moest ik juist zelf contact zoeken.’’

Netwerk

Ivo: ‘’Uiteraard ben ik ook erg trots op onze presentatie bij Exact Live 2018 en onze top 6 notering bij de Exact Cloud Awards 2018. Het is gaaf om te merken dat andere kantoren graag een kijkje in de keuken willen nemen bij Moore MKW. Ik zie dat mijn netwerk elke keer weer groeit zowel online als offline. Dit vind ik ook erg belangrijk, van elkaar kun je leren. Ik vind het fijn dat onze inspanningen intern worden gewaardeerd en wij nu de kans krijgen ons verder te specialiseren op dit vlak.’’

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Erwin en Ivo jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Erwin Groenhof
Erwin Groenhof

Relatiebeheerder accountancy

+31 (0)53 8504 937

Ivo Klein Holkenborg
Ivo Klein Holkenborg

Manager Moni IT & consulting

+31 (0)314 374 840

Deel dit artikel