Belastingadviseur met een missie: Farials reis bij Moore MKW Oldenzaal

De enthousiaste, ervaren belastingadviseur Farial Karimi-Walibabak werkt inmiddels 23 jaar bij Moore MKW Oldenzaal. En dat is niet voor niets. Het geeft aan hoeveel plezier ze nog altijd heeft bij deze vestiging. “De charme ligt in de unieke informele sfeer, het nationale én internationale karakter, de open communicatie en het onderling vertrouwen”, begint Farial. In deze blog deelt zij wat haar belastingadviseurshart sneller laat kloppen.

Belastingadviseur met een missie: Farials reis bij Moore MKW Oldenzaal

Farial begon haar carrière bij Moore MKW in 2001 met haar stage in Oldenzaal tijdens haar studie Fiscale Economie aan Hogeschool Saxion. Nadat ze deze had afgerond, ging Farial verder met de opleiding tot belastingadviseur (RB) gevolgd door de studie Fiscaal Recht aan de RuG. “Je krijgt hier veel kansen om te groeien en je verder te ontwikkelen. Een grote kracht van Moore MKW”, vertelt Farial enthousiast.

Zowel nationaal en internationaal gericht

Over de vestiging in Oldenzaal zegt Farial: “Wij hebben een mooie doorstroom van studenten vanuit het hbo. Ook kun je na de universiteit direct bij ons komen werken. We zijn een aantrekkelijk – en onlangs prachtig verbouwd – kantoor met veel internationale ervaring.

Dat maakt onze vestiging uniek en extra dynamisch. Met name dankzij de German Desk en liggend aan de Duitse grens zijn wij bovengemiddeld internationaal en (natuurlijk) nationaal gericht. Een aantrekkelijke mix voor zowel klanten als medewerkers van Moore MKW.”

Binnen Moore MKW ontdekte Farial een omgeving die niet alleen groeikansen bood, maar ook een flexibele benadering van carrièreontwikkeling. “Het kantoor stimuleert medewerkers om door te groeien als je dat ambieert. De mogelijkheden zijn divers.

Zo begin je bijvoorbeeld met het maken van aangiften en kun je stap voor stap doorgroeien als belastingadviseur en manager”, gaat Farial verder.

Lizetbeek nl 19022024 F 016 websize

Elke dag leren en groeien

Farial benadrukt het belang van teamwork en samenwerking binnen Moore MKW. De informele sfeer bevordert saamhorigheid en wederzijdse ondersteuning.

“Mijn huidige rol omvat niet alleen mijn eigen werkzaamheden als belastingadviseur, maar ook het coördineren, begeleiden en coachen van zowel junioren als medioren”, legt Farial uit.

“Ik geniet ervan dat ik élke dag weer nieuwe dingen leer, bijvoorbeeld met betrekking tot nieuwe wet- en regelgeving. Ook haal ik veel voldoening uit het zien groeien van jongere collega’s. Dat vind ik geweldig en daar word ik heel blij van. Overigens leren wij als ervaren seniors net zo goed van de ‘snelle’, gedreven junioren. Een mooi samenspel!”

Farials ambitie

Wat Farial misschien nog wel het meest waardeert aan haar werk bij Moore MKW Oldenzaal is de focus op samenwerking. “Mijn ambitie reikt verder dan alleen ‘persoonlijk succes’, ik streef ernaar om de nieuwe generatie belastingadviseurs te begeleiden en te inspireren.”

Door junioren aan te moedigen om door te groeien en hun bijdrage te leveren aan het werk als aankomend belastingadviseur, hoopt Farial concreet bij te dragen aan een sterkere, diverse groep binnen Moore MKW die onderling niet alleen successen, maar óók uitdagingen met elkaar deelt.

“Ik vind het belangrijk dat we onszelf kwetsbaar naar elkaar kunnen opstellen en hulp durven te vragen als we er niet uitkomen of iets lastig vinden”, licht Farial toe.

“Het is fijn om te zien dat we een open communicatie hebben en eigenlijk alles met elkaar delen. Er is veel onderling vertrouwen en oprechte betrokkenheid. Daar plukken onze klanten uiteindelijk ook de vruchten van.”

Lizetbeek nl 19022024 F 001 websize

Charme en kracht

“Oldenzaal heeft feitelijk de charme van een kleine vestiging en de voordelen van een krachtige organisatie”, legt Farial uit. “Binnen Moore MKW hebben we toegang tot veel kennis en disciplines. Wij werken echt in totaliteit sámen met elkaar. Veel specialisten kun je makkelijk benaderen om bijvoorbeeld even mee te sparren, dat werkt enorm prettig.”

Farial benadrukt verder dat ervaren mensen cruciaal zijn, niet alleen voor de kernfuncties, maar ook als mentors voor junioren. “Díe mensen kunnen we extra goed gebruiken, dus kijk vooral naar de vacatures die we voor onze vestiging momenteel hebben.”

Evenwichtige werk-privébalans

Behalve de vele doorgroeimogelijkheden en samenwerking tussen collega’s en verschillende disciplines, benadrukt Farial tot slot het belang van een gezonde werk-privébalans: “Een evenwichtige balans is voor mij een belangrijke sleutel van succes. Om met energie naar je werk te kunnen gaan, moet je privéleven ook in balans zijn. Zo kun je op lange termijn je werk goed blijven doen. Moore MKW hecht hier niet voor niets aan. Alles is bespreekbaar. Maak daar gebruik van”, besluit Farial.

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Farial jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Ga snel naar onze vacatures en kijk of er een geschikte vacature voor jou tussen zit!

Vacatures

Neem contact op

Contact

Mr. Farial Karimi-Walibabak RB
mr. Farial Karimi-Walibabak RB

Belastingadviseur

+31 (0)541 217 420

Deel dit artikel