Fit en vitaal: kickboksen met Kim

Vitaliteit is bij Moore MKW een belangrijk onderwerp. Zo steunen wij onze medewerkers om fit en vitaal te blijven. Kim Buis - ten Zijthof, assistent accountant accountancy in Zwolle, blijft fit door haar sport kickboksen te beoefenen. In deze blog vertelt Kim over haar passie: kickboksen.
Fit vitaal kickboksen met kim werkenbij moore mkw

Welke sport doe je en hoe lang beoefen je deze sport al?

De sport die ik beoefen is kickboksen en dat doe ik inmiddels 3,5 jaar.

Hoe ben je met kickboksen in aanraking gekomen?

Ik kwam in aanraking met de sport toen ik naar een televisieprogramma keek waarin bekende Nederlanders tegen elkaar gingen boksen. Ik raakte enthousiast door het programma en ben toen in de buurt rond gaan kijken of er ergens lessen werden aangeboden. Daarnaast ben ik ook fan van Rico Verhoeven en kijk ik met veel plezier zijn wedstrijden.

Wat vind je leuk aan kickboksen?

Kickboksen vind ik leuker dan boksen, omdat je bij kickboksen je armen èn je benen gebruikt. Het is echt meer dan alleen het vechten, waarvoor kickboksen vaak wordt aangezien. Naast het sparren zijn de trainingen namelijk ook opgebouwd uit krachttraining, conditietraining en techniektraining.

Je kunt met kickboksen dus alle kanten op. Bij mijn kickboksschool Tabonon heb je verschillende soorten trainingen:

  • Damestraining (les met alleen dames);
  • Zaktraining (alleen trainen waarbij je beweging op een bokszak richt);
  • Sparuur (training waarbij je kleine wedstrijdjes doet);
  • Techniekuur (training gefocust op techniek van kickboksen).

Via een app kan ik mij inschrijven voor een bepaalde les. Er is geen vast trainingsschema, dus kan ik zelf kiezen welke training ik wil volgen op het moment dat mij het beste uitkomt. Die flexibiliteit vind ik heel fijn!

Kickboksen is voor mij echt een uitlaatklep. En je werkt ook nog eens aan je gezondheid. Win-win dus!

Kim Buis - ten Zijthof

Kim Buis - ten Zijthof
Assistent accountant

Wat maakt deze sport bijzonder voor jou?

Kickboksen is bijzonder, omdat het voor iedereen is. Jong, oud, man, vrouw, iedereen kan zich aansluiten. De sport heeft ook een groot mentaal aspect en kan enorm helpen bij gedragsverandering en bewustwording. Voor mij is het vooral even even lekker los gaan en een fijne manier om fit te blijven.

Wat zou je nog willen bereiken?

Met kickboksen is het zo dat je vooral achteruit vecht, zodat je meer van je tegenstander en dus het “gevaar” wegblijft. Grappig is dat ik zelf juist naar voren vecht. Dit houdt in dat ik met mijn voeten naar voren loop in de richting van mijn tegenstander.

Alleen is dit nou net ook mijn zwakke punt. Ik moet hierdoor namelijk meer incasseren en blokkeren. Ik ben nu dus druk aan het oefenen om naar achteren te leren vechten.

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Kim jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Kim Buis - ten Zijthof
Kim Buis - ten Zijthof

Senior assistent accountant accountancy

+31 (0)572 354 488

Deel dit artikel