Ontdek de sport van...

Bij Moore MKW vinden wij vitaliteit belangrijk. Wij supporten onze collega's dan ook om fit en vitaal te blijven. In dat kader spraken wij twee collega's over hun favoriete sport en bijzondere sportprestaties. In dit artikel vertellen Martijn van den Berg en Dorothé Vrieze over hun sport.
Ontdek de sport van werkenbij moore mkw

Dorothé Vrieze: "Triatlon is a way of life geworden"

Voor veel mensen lijkt een triatlon onmogelijk. Maar niet voor Dorothé, officemanager in Doetinchem. Inmiddels heeft ze al 15 hele triatlons volbracht. “Een triathlon is 3,8 kilometer zwemmen, 180 kilometer fietsen en 42,2 kilometer lopen”, legt Dorothé uit. Want voor wie het niet weet: de triatlon is een multisport bestaande uit zwemmen, fietsen en lopen (in deze volgorde).

Je hebt hierin variatie in afstanden. “Mijn voorkeur ligt bij de halve en hele triatlon.” Dorothé heeft twee hele triathlons volbracht op Hawaii in 2014 en 2019, tijdens de World Championship Ironman. “Hiervoor moet je je kwalificeren. Daarnaast heb ik op 21 mei van dit jaar de iconische, ofwel zwaarste Ironman Lanzarote volbracht met een 3e plaats in mijn categorie.”

Samen met haar man Bert is Dorothé zo’n 30 jaar geleden in de ban geraakt van triatlons. Ze houdt van de drie sporten, maar ook van het wereldje en de respectvolle manier waarop triatleten met elkaar omgaan. “Triatlon is a way of life geworden. De voldoening en euforie die ik uit wedstrijden en trainingen haal is verslavend. Dat woord klinkt negatief, maar zo voelt het niet. De fitheid en vitaliteit die ik hierdoor ervaar voeren de boventoon.”

Martijn van den Berg

Martijn van den Berg: "Roeien is een full-body workout"

Dertien jaar geleden besloot Martijn van den Berg, onze collega van de afdeling Business & ICT, dat hij meer wilde sporten. De vraag was alleen: welke sport? “Fitness is niet echt mijn ding”, zegt Martijn. Dus dacht hij in eerste instantie aan voetbal of volleybal. Maar daar bleken wachtlijsten voor te bestaan.

“Op een dag reed ik in Hengelo over de brug van het Twentekanaal en zag ik roeiers bezig en ben ik mij daarop gaan oriënteren.”

Na een kijkje op de open dag schreef hij zich in en inmiddels is Martijn behoorlijk verknocht aan roeien. Wat hij er zo leuk aan vindt is dat hij kan roeien in zijn eentje of met een team. En dat hij daarbij niet afhankelijk is van trainingstijden. “Met roeien train je je volledige lichaam én je moet je focussen op een technisch goede haal om balans en snelheid te houden. Echt een full-body workout.

Bovendien is het niet blessuregevoelig. Het is voor mij een moment om even alles van mij af te zetten.” Wat hij ook fijn vindt is dat de sport flexibel is en geschikt voor alle leeftijden. “Je kunt er alle kanten mee op. We hebben leden die wedstrijden, marathons (Elfstedentocht), toertochten of een combinatie hiervan roeien.”

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Martijn en Dorothé jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Martijn van den Berg
Martijn van den Berg

Systeem/netwerk specialist IT

+31 (0)53 8504 988

Dorothé Vrieze
Dorothé Vrieze

Office manager

+31 (0)314 374 880

Deel dit artikel