Van werkstudent tot young professional: Ambers reis bij Moore MKW

Hoe bevalt het werken als young professional bij Moore MKW? Amber Lippold (22), studente Fiscaal recht aan de RuG, is bezig met haar master en sinds september 2022 assistent medewerker tax compliance bij de vestiging in Groningen. Ze werkt op dit moment drie dagen naast haar studie. “Ik was op zoek naar een kleiner kantoor dan de Big Four. Bij Moore MKW voelde ik me gelijk thuis”, vertelt ze enthousiast.

Blogs Van werkstudent tot young professional: Ambers reis bij Moore MKW

Wat zijn je werkzaamheden als young professional?

“Ik maak momenteel vooral aangiften (inkomsten- en vennootschapsbelasting). Daarnaast heb ik al vrij veel bijkomstige werkzaamheden, zoals aangiften met betrekking tot erf-, schenk- en dividendbelasting en het ontbinden van ondernemingen.

Ook word ik vaker zelf gebeld als ik een klant heb gemaild met een advies. Ik krijg steeds meer verantwoordelijkheden, dat is erg leuk. Zo blijft mijn werk afwisselend. De soorten belasting zelf gaan hierdoor steeds meer leven, ik begin ze steeds beter te begrijpen. Als ik in de toekomst belastingadviseur ben, kan ik over alle soorten belasting advies geven. Precies wat ik wil. Een fijn vooruitzicht!”

Waarom Moore MKW?

“Op de website van de Groninger Fiscale Eenheid (GFE), de studievereniging voor studenten Fiscaal recht aan de RuG, zag ik een aantal vacatures staan van bedrijven die werkstudenten zochten. Ik ben toen vooral gaan kijken welk bedrijf mij het leukst leek. (Toen nog) KroeseWevers stond er ook tussen.

Ik was op zoek naar een iets minder groot kantoor dan de Big Four. Vervolgens ben ik me gaan inlezen in KroeseWevers en dat sprak me aan. Het sollicitatiegesprek dat volgde, was eigenlijk vooral heel gezellig. We hebben gepraat over belasting, mijn studie en wat ik qua werk wil doen.

Ik vind het prettig dat ik me – in tegenstelling tot de grote kantoren – bij Moore MKW nog niet hoef te specialiseren in één soort belasting. Nu kan ik alle soorten belasting behandelen en doe ik relevante, brede ervaring op. Dit ervaar ik als prettig, het zorgt namelijk voor afwisseling.

Daarnaast kan ik me nog oriënteren op het soort belasting waar ik me uiteindelijk in wil specialiseren. Ik wil graag belastingadviseur worden; met de brede kennis kan ik ook meer klanten helpen met verschillende soorten belastingen.”

Amber voor vestiging Groningen

Doorgroeien en ontwikkelen

“In januari ben ik gestart met het Young professional-programma. Daarin ligt de focus op je persoonlijke ontwikkeling. Tijdens dit traject leer je in feite hoe je professioneel kunt handelen richting jezelf, de klant en de werkgever. Ik ben er met plezier mee begonnen.”

De ambitie van Amber

“Na mijn master wil ik de opleiding tot belastingadviseur (NOB) gaan volgen, dat kan via Moore MKW. Ik wil graag tekeningsbevoegd worden en klanten advies kunnen geven. Nu ben ik vooral bezig met de aangiften en het uitzoekwerk op basis waarvan anderen een advies voor de klant maken.

In de aangiften zie ik al wel een beetje de gevolgen van de adviezen die wij hebben gegeven, maar het lijkt mij ook erg leuk om zelf de adviezen te mogen geven in gesprekken met klanten.”

Amber Groningen tussen lampen

Het team en de samenwerking

“Het kantoor in Groningen is gevoelsmatig redelijk klein. De sfeer is heel gemoedelijk, je kunt overal even naartoe lopen om vragen te stellen. Het is altijd gezellig op de werkvloer en het gaat niet alleen maar over werk. Er is oprechte persoonlijke interesse en aandacht, je kunt er echt jezelf zijn. Ook dat is belangrijk als je als (jong) persoon wil groeien.”

Balans werk-privé

“Ik werk op maandag, dinsdag en woensdag, wat me erg goed uitkomt. Zo kan ik op donderdag en vrijdag naar mijn colleges. ‘s Avonds is er eventueel nog ruimte om te studeren. Daarnaast is er genoeg tijd voor mijn sociale leven.

Er is een fijne balans, ook vakinhoudelijk. Soms kom ik in de praktijk dingen tegen die in mijn studie terugkomen en vice versa. Hierdoor begrijp ik de context goed en neem ik de stof ook weer makkelijker op. Verder is het fijn dat Moore MKW flexibel is.

Als ik bijvoorbeeld tentamens heb, kan ik wat minder werken, zodat ik meer tijd heb om te studeren. Verder hoef ik vrijwel nooit over te werken, die tendens heerst sowieso niet op kantoor.”

Hoe deel je je werkweek in?

“Om de week hebben we teamoverleg met onze afdeling. Hierin bespreken we het laatste nieuws rondom veranderingen in wetgeving en de relevante lopende zaken. Vanwege het niveauverschil van de mensen op de afdeling, worden onderwerpen indien nodig beter uitgelegd.

Tot slot bespreken we nog even wat er aan werk ligt en wie wat gaat doen. Dit werkt goed en biedt overzicht. De afdeling Belastingadvies in Groningen bestaat momenteel uit vijf collega’s. We zitten dicht bij elkaar, waardoor overleggen heel makkelijk gaat. De lijnen zijn kort en dat werkt fijn.”

De tip van Amber

“Vooral medestudenten wil ik adviseren: ga kijken wat je leuk vindt en wat echt bij je past, of dat nu een groot of klein kantoor is. Het is belangrijk om jezelf te kunnen zijn. Waar ik bij Moore MKW achter ben gekomen, is dat ik een iets kleiner kantoor en vooral een fijne sfeer op de betreffende vestiging prettig vind.

Ik werk bijvoorbeeld op het kantoor in Groningen, maar Moore MKW heeft nog achttien andere vestigingen, verspreid over het noorden, oosten, midden en westen van het land.

Ondanks mijn relatief korte werkervaring wordt mijn opzoekwerk serieus meegenomen en wordt er ook naar mijn mening geluisterd. Dat het zo kan lopen op een accountantsadvieskantoor is goed om te weten en te ervaren, ook voor keuzes in de toekomst.”

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Amber jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Vacatures

Meer weten? Neem contact op

Contact

Amber Lippold
Amber Lippold

Assistent medewerker tax compliance

+31 (0)50 3059 049

Deel dit artikel