De ambitie van Julia, HR-adviseur

Hoe is het om als young professional bij Moore MKW te werken? Julia Stegink (23) uit Arnhem werkt sinds 2020 als HR-adviseur bij Moore MKW (voorheen KroeseWevers). Samen met twee collega’s in haar team houdt ze zich bezig met de werving en selectie en het regelen van verschillende HR-zaken die komen kijken bij de instroom van young professionals.
De ambitie van Julia, HR-adviseur

De functie van Julia

Julia: “Voor Moore MKW doe ik de instroomwerkzaamheden in de regio’s Achterhoek, Zwolle en Salland. Daarbij richt ik me vooral op studenten en starters op de arbeidsmarkt. Het leuke van deze functie is dat het veel breder is dan alleen werving en selectie.

Ik houd me bezig met alles wat er op HR-gebied nodig is aan de instroomkant. Van de werving en selectie van nieuwe collega’s tot het voorbereiden van arbeidsvoorwaardengesprekken en het opstellen van contracten.

Nadat iemand is ingestroomd, word je collega’s en zie je elkaar regelmatig terug. Je ziet dus ook echt het eindresultaat van je werk. Ook heb je na indiensttreding na 100 dagen een evaluatiegesprek met de nieuwe collega. Hierdoor kom je op verschillende momenten in contact met de collega’s die zijn aangenomen.”

Waarom Moore MKW?

Julia: “Ik ben in 2020 afgestudeerd voor de hbo-studie Human Resource Management bij Saxion. Dit is mijn eerste echte baan. Het was door corona best een lastige periode om een passende baan te vinden. Dus heb ik zelf op LinkedIn een oproep geplaatst om in contact te komen met bedrijven.

Daar reageerde Marell op, mijn collega nu bij Moore MKW. Ik weet nog dat ik dacht: een accountancykantoor, hmm, ik weet niet of dat wel iets voor me is. Ik had er een bepaald beeld bij, maar eigenlijk kende ik de accountancy niet echt. Ik was ook wel benieuwd, dus ik dacht: waarom ook niet?

Ik ben op gesprek geweest en dat beviel meteen ontzettend goed. Het klikte, er was een hele fijne, professionele sfeer en wat ik leuk vond om te merken was dat de collega’s onderling tussendoor ook een grapje maakten, dat vind ik belangrijk. Ik voelde me er daardoor ook direct ‘thuis’.”

De ambitie van Julia, HR-adviseur

De samenwerking binnen Moore MKW

Julia: “De sfeer binnen Moore MKW is informeel, maar toch is alles heel professioneel. Die combinatie vind ik heel prettig. Je kan bij iedereen terecht met je vragen, ook bij mijn manager kan ik makkelijk binnenlopen.

In mijn team zijn we nu met drie HR-adviseurs en daarnaast hebben we HR-collega’s die zich bezighouden met de interne opleidingen, ons interne programma Groeikracht en met arbo en alles wat daarbij komt kijken. Verder is er ook altijd ruimte voor een stagiair.

De werksfeer is ontzettend prettig en fijn. Ik ben nu bijvoorbeeld bezig met de organisatie van online events en ik kijk bijvoorbeeld samen met managers naar het aanbod dat we kunnen doen bij een tweede sollicitatiegesprek voor een functie waarvoor we een bepaalde kandidaat graag willen aannemen. Dan onderzoek ik wat er in de markt gebeurt en kom ik met een advies.”

De ambities van Julia

Julia: “Ik vind het belangrijk dat ik mezelf kan blijven ontwikkelen. Dat is ook één van de redenen dat ik voor Moore MKW heb gekozen. Er zijn hier veel mogelijkheden om door te groeien en er is veel aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Op termijn heb ik zeker de ambitie om door te groeien, maar wat ik precies wil en wanneer, dat kan ik nu nog niet zeggen. Het is mijn eerste jaar en ik wil dit eerste jaar echt gebruiken om te groeien in mijn functie en te kijken waar mijn interesses liggen.

Er zijn nog zoveel dingen die nieuw voor me zijn. Ik word daarin heel goed begeleid door mijn collega’s. We bellen elkaar regelmatig en één keer per week spreken we, uiteraard met inachtneming van de RIVM-richtlijnen, af op kantoor om dingen live met elkaar te bespreken.”

De ambitie van Julia thumbnail 2

De persoonlijke ambities van Julia

Julia: “De omschakeling van het studeren naar een fulltimebaan is me meegevallen. Mijn vriend werkt ook 40 uur per week. Het is gelukkig ook niet zo dat je je werk mee naar huis hoeft te nemen.

De balans tussen werk en privé is goed voor mij. Soms zijn er ‘s avonds events, maar voor de uren die je dan extra maakt, neem je bijvoorbeeld op een vrijdagmiddag vrij. Daarin is Moore MKW heel flexibel.

Ik houd heel erg van gezelligheid. Ik vind het belangrijk om die gezelligheid op mijn werk te vinden, maar ook in mijn vrije tijd ben ik een gezelligheidsmens. Als het kan, pak ik graag een terrasje met vriendinnen, ga lekker uit eten of naar de bioscoop en als het zoals nu door corona niet kan, maak ik graag een wandeling buiten.”

De tip van Julia

Julia: “Ik ben bij het vinden van deze baan heel erg op mijn gevoel afgegaan. Dat is heel erg cliché, maar het is belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij een toekomstige baan en werkgever.

Als je 40 uur per week werkt, breng je meer tijd door op je werk dan thuis. Het moet klikken met de mensen waarmee je gaat werken en ook de bedrijfscultuur moet bij je passen.

Als HR-adviseur stimuleer je mensen altijd om contact met je op te nemen om eens vrijblijvend kennis te maken. Dat is erg belangrijk om te ontdekken, sfeer te proeven en om een eerste indruk te krijgen. Ik herinner me nog goed dat ik naar dit sollicitatiegesprek ging en nog niet zeker wist of de accountancy wat voor me was. Maar bij binnenkomst merkte ik meteen hoe de sfeer hier onderling is.

Iedereen is hier oprecht geïnteresseerd in je, of je nu stagiair bent, assistent accountant of directeur, dat maakt niet uit. Het beeld dat ik had van de accountancy heb ik inmiddels volledig bijgesteld. Ik ben hier echt op mijn plek en blij met mijn keuze.”

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Julia jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Julia Stegink
Julia Stegink

Junior HR-adviseur

+31 (0)314 374 830

Deel dit artikel