Hoe blijf je fit en vitaal? In gesprek met Jeroen Dorreboom

Als fanatiek hardloper is het mooiste sportmoment dat Jeroen Dorreboom, manager accountancy Groningen, tot nu heeft beleefd het finishen op de marathon van Rotterdam. Dat deed hij in oktober 2021. “Na ongeveer 4 uur hardlopen de Coolsingel op rennen is onbeschrijfelijk en geeft na 42 kilometer letterlijk vleugels.” Voor Jeroen is hardlopen naast zijn baan in de samenstelpraktijk in Groningen niet alleen een sportieve uitdaging, maar ook een manier om zichzelf gezond en vitaal te houden. “Na een drukke werkdag of werkweek is hardlopen een mooie manier om je hoofd leeg te maken. En ons motto thuis is: “Je hebt spijt als je niet hardgelopen hebt, maar nooit als je bent geweest”. Dus gewoon gaan!”
Jeroen Moore MKW

Hardlopen met een doel: hoe train je hiervoor?

Jeroen loopt en traint regelmatig en doet ook mee aan leuke evenementen. Zo liep hij de halve marathon van de Bereloop op Terschelling, de halve marathon van Haren, een Zeeuwse driedaagse waarbij je drie dagen achter elkaar moet hardlopen en namens Moore MKW liep hij de halve marathon van Enschede.

“Ik ben ooit gestart met hardlopen omdat het makkelijk is om te doen. Je trekt je hardloopkleding en -schoenen aan en gaat weg. En het is ook prima te combineren naast de werkzaamheden bij Moore MKW. De duur van een training kan ik aanpassen naar de hoeveelheid tijd die ik beschikbaar heb.”

Jeroen

Hoe kwam je in aanraking met Fit20 in Groningen?

“Fit20 ken ik al een aantal jaar. Samen met Ron Jobing, de eigenaar van Fit20 Groningen en Haren, zit ik in een zakelijk netwerk genaamd de BNI. Hierdoor heb ik een aantal jaren geleden een proefles gedaan en ik was erg onder de indruk van de training.

Later is het balletje gaan rollen en hebben we vanuit ons kantoor de mogelijkheid gekregen om training bij Fit20 te volgen. Inmiddels gaat zeker meer dan de helft van onze collega’s wekelijks naar Fit20 toe. Voor mij is het naast mijn hardlooptrainingen ook een goede manier om aan krachttraining te doen.”

Wekelijks 20 minuten fitnessen bij Fit20: gewoon met mijn pak aan

Naast het hardlopen sport Jeroen wekelijks bij Fit20. Fit20 is anders dan een reguliere sportschool. “Je mag er één keer in de week heen, het duurt 20 minuten en je traint altijd onder begeleiding.

Het principe van Fit20 is dat het apparaat dusdanig zwaar staat afgesteld dat je gedurende 2 minuten in slow motion de oefening uitvoert, waarbij je (bijna) spierfalen ervaart. Spierfalen is essentieel om de optimale prikkel of uitdaging voor je gezondheid en conditie te krijgen.

Hierbij komen er stofjes vrij in je spieren die ervoor zorgen dat je sterker wordt. En wanneer je sterker wordt, word je fitter.

Wat is er zo fijn aan deze manier van sporten?

“Het fijne van Fit20 is dat het maar 20 minuten duurt én je hoeft je niet om te kleden. Zelf ga ik er ook in mijn pak naar toe, doe m’n colbert uit en start de training.

Door de wijze van uitvoering ga je niet transpireren. Omkleden en douchen na afloop is dus niet nodig, erg praktisch.

Zelf ga ik elke maandagochtend om 8 uur en om half negen ben ik aan het werk. Het kost me hierdoor weinig tijd en ik hoef niet overdag tussen afspraken door of ‘s avonds na werk nog naar een sportschool.”

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Jeroen jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Jeroen Dorreboom
Jeroen Dorreboom AA

Senior manager accountancy

+31 (0)50 3059 015

Deel dit artikel