De ambitie van Erik, manager subsidieadvies

Hoe is het om als subsidieadviseur bij Moore MKW te werken? Erik Schapink uit Wierden werkt als manager subsidieadvies op onze vestiging in Oldenzaal. Met een team van zes subsidieadviseurs adviseert hij ondernemers en organisaties over de mogelijkheden en belastingvoordelen. “Je moet als subsidieadviseur van veel markten thuis zijn, maar dat veelzijdige karakter maakt dit werk juist zo leuk.”

Subsidieadvies Erik

De functie van Erik

Erik: “Als subsidieadviseurs bij Moore MKW helpen we ondernemers met subsidiemogelijkheden en het benutten van belastingvoordelen. Bijvoorbeeld bij de tegemoetkoming in de kosten voor scholing van werknemers, innovatieve projecten of projecten op het gebied van duurzaamheid.

Mijn werkdagen zijn heel verschillend. Het ene moment ben ik in gesprek met ondernemers om te praten over hun plannen voor de toekomst. Door op de hoogte te blijven van waar bedrijven mee bezig zijn, kunnen we snel inschatten of er kansen liggen voor subsidies of belastingvoordelen. Het andere moment ben ik ook intern, binnen Moore MKW, druk om de subsidieboodschap te verspreiden.

We hebben verschillende vestigingen en bieden als accountancy- en adviesorganisatie een hele multidisciplinaire dienstverlening. Daarom vragen we ook regelmatig aan collega’s: hebben jullie klanten die bezig zijn met innovatieve projecten? De kans is groot dat we dan vanuit Moore MKW subsidieadvies iets voor deze klanten kunnen betekenen.

Het mooie is dat we echt meerwaarde kunnen bieden als subsidieadviseurs. We hebben namelijk een team van zes mensen met veel ervaring. Ook kunnen we de grote aanvragen doen voor organisaties of samenwerkende partijen, zoals een Europese aanvraag of grotere nationale of provinciale subsidieaanvraag. Hierbij worden dan projectplannen opgesteld van vele pagina’s waarin de aansluiting van het project met het beleid van de overheid moet worden gemaakt.”

Waarom heb je voor Moore MKW subsidieadvies gekozen?

Erik: “Ik zit nu zo’n dertien jaar in het subsidievak en werk sinds november 2018 voor Moore MKW (voorheen KroeseWevers). Ik heb Bestuurskunde gestudeerd aan de Universiteit Twente en ik liep in mijn studietijd stage bij een subsidieadviesbureau.

Ik vond het heel interessant om ondernemers te helpen met verschillende subsidiemogelijkheden en het benutten van belastingvoordelen en ik vond het leuk om de mogelijkheden goed op papier te zetten. Toen ik dertien jaar geleden afstudeerde aan de UT was het crisistijd en lagen de banen niet voor het oprapen.

Uiteindelijk vond ik een baan bij een subsidieadviesbureau waar ik jarenlang verschillende dingen heb gedaan: ik ben er consultant geweest, werd manager en uiteindelijk werd ik commercieel manager. Daar lag de focus sterk op commercie, terwijl ik ook juist de combinatie met de inhoud interessant vind.

Bij Moore MKW kwam toen een vacature vrij en dat was voor mij het moment om de overstap te maken en in een andere keuken te kijken. De veelzijdigheid van de functie sprak me erg aan: enerzijds breng ik advies uit aan de klant en anderzijds bepaal ik samen met het team de visie om te groeien.

Het mooie van Moore MKW vind ik dat we subsidieadvies aanbieden in een organisatie die goed is in accountancy en belastingadvies, dat maakt het interessant omdat je als voordeel hebt dat de dienstverlening erg multidisciplinair is. De ambitie is om de subsidietak verder te laten groeien en dit is voor mij een mooie uitdaging om dit samen met het team op te pakken.

Verder heb ik voor Moore MKW gekozen door de professionele maar toch ook nuchtere werksfeer en de saamhorigheid die er heerst. Tot nu toe bevalt dat goed!”

De ambitie van Erik

Erik: “Het nog beter benutten van die multidisciplinaire dienstverlening binnen Moore MKW is één van onze ambities. Maar de grootste ambitie blijft vooral om onze bestaande klanten goede service te bieden.

En dat betekent ook dat we als afdeling Subsidieadvies alle vestigingen van Moore MKW beter willen bedienen door meer op locatie te werken en mee te denken over vragen van ondernemers en voordelen die er voor hen te behalen zijn op het gebied van subsidie.

Subsidieadvies Erik Lennart Bert 1

Wat doe je naast je werk als subsidieadviseur?

“Ik vind het in mijn werk als subsidieadviseur altijd een kick als een subsidie wordt toegekend. Die scoringsdrift komt waarschijnlijk voort uit mijn hobby, ik voetbal bij SVZW in Wierden als spits. Eerder speelde ik hoofdklasse in het tweede elftal van SVZW, dat heb ik een jaartje of tien gedaan.

Toen mijn vriendin en ik kinderen kregen, we hebben twee dochters, heb ik een stapje terug gedaan. Nu voetbal ik in het derde, samen met vrienden die ook altijd op een hoger niveau gevoetbald hebben. Bij de voetbalclub heb ik ook een tijdje in het bestuur gezeten, dat vond ik erg leuk. Maar we hebben kleine kinderen en mijn vriendin heeft haar eigen bedrijf. Om de combinatie tussen werk en privé goed te houden, ben ik daar even mee gestopt.

Die balans vind ik belangrijk en Moore MKW is daarin een flexibele werkgever. Je mag thuiswerken als je dat wilt. Het gaat om een stukje verantwoordelijkheid en vertrouwen dat je aan je medewerkers geeft. Als je die ruimte geeft, betaalt zich dat ook weer terug, daar ben ik absoluut van overtuigd.”

Wat heb je nodig als subsidieadviseur?

Erik: “Als subsidieadviseur moet je affiniteit hebben met techniek, met duurzaamheid, je moet mogelijkheden goed op papier kunnen zetten, maar ook organisatorisch dingen kunnen overzien, deadlines bewaken.

Je moet het leuk vinden om bedrijven te helpen om extra middelen te krijgen zodat die ondernemers bijvoorbeeld kunnen innoveren of hun werknemers kunnen laten omscholen. Het leuke van dit vak is dat je bij heel veel bedrijven over de vloer komt, van kleine tot grote bedrijven in allerlei branches.

Maar het is wel echt consultancy, je moet klantgericht zijn en het voortouw durven nemen. Je hebt dus technische en organisatorische skills nodig, maar zeker ook sociale en commerciële vaardigheden. Je moet van alle markten thuis zijn, die veelzijdigheid is juist ook het leuke aan deze baan.

En natuurlijk blinkt niet iedereen uit in alle skills. Als je bij ons in een groter team werkt, werken we altijd in de beste combinaties van mensen, zodat je van elkaar leert.”

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Erik jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Erik Schapink Msc
Erik Schapink

Manager subsidieadvies

+31 (0)541 217 449

Deel dit artikel