Dennis begon als stagiair bij Moore MKW en werkt nu fulltime in de accountancy

Als student Accountancy je loopbaan al beginnen bij een accountantskantoor? Dennis Elshof (27) uit Kilder weet daar alles van. Hij begon als stagiair, deed vervolgens vakantiewerk, behaalde zijn afstudeeropdracht en ging vervolgens in 2020 fulltime aan het werk als assistent accountant accountancy op onze vestiging in Doetinchem. In deze blog beantwoordt Dennis zes vragen over de combinatie studeren, doorleren en werken.
Blog werken en doorleren1

Wat heb je gestudeerd en waarom heb je voor deze studie gekozen?

“Ik studeerde Accountancy aan de HAN (Hogeschool van Arnhem en Nijmegen). Het afronden van deze studie gaf mij veel voldoening, aangezien ik een lang traject achter de rug had.

Ik ben begonnen op de mavo en heb daarna de mbo-opleiding Bedrijfsadministratie gedaan. Toen ik dit had afgerond vond ik mezelf te jong om al aan het werk te gaan, dus ben ik verder gaan studeren. Ik heb gekozen voor de hbo-studie Accountancy. Dit sloot beter aan bij mijn mbo-studie en ik vind het samenstelwerk echt leuk.”

Hoe heb je de combinatie werken en leren ervaren?

“Ik vond het best pittig om tegelijkertijd te werken en te studeren. Maar dat is heel persoonlijk. Er zijn ook studenten die weinig moeite hoeven te doen voor een hbo-studie, maar voor mij was dat anders. De overgang van het mbo naar het hbo was echt even wennen.

Je gaat namelijk van een praktijkgerichte opleiding naar een theoretische opleiding. Ik moest in het begin bijvoorbeeld bij de basisvakken van het hbo de achterstand inhalen. Maar door tijd en moeite erin te steken is het toch gelukt om deze vakken te halen.”

Dennis verkleind

Hoe ben je bij Moore MKW terecht gekomen en waarom Moore MKW?

“Toen ik stage moest lopen, ben ik rond gaan kijken bij welk kantoor in de buurt ik stage wilde lopen. Ik ben bij twee kantoren op gesprek geweest en ik kon bij beiden terecht.

Uiteindelijk heb ik voor Moore MKW (voorheen KroeseWevers) gekozen omdat ik het een fijn gesprek vond en er een goed gevoel bij had. Na mijn stage heb ik bij Moore MKW ook vakantiewerk gedaan en ik heb er mijn afstudeeropdracht afgerond.

Ik heb Moore MKW echt leren kennen als een organisatie met een informele werksfeer. Je kunt goed sparren met collega’s over werkgerelateerde zaken, maar ook over wat je bijvoorbeeld in het weekend hebt gedaan. Ik ben niet voor niets teruggekomen na mijn stage om vakantiewerk te doen, af te studeren én hier fulltime te werken."

Waar bestaan je werkzaamheden uit?

“Mijn werkzaamheden bestaan voornamelijk uit jaarrekeningen of tussentijdse cijfers opstellen, de aangiftes omzetbelasting voor ondernemers indienen en ook de administraties van klanten bijwerken. Dit doe ik met name voor supermarkten. Daarnaast heb ik door de jaren heen klantenrelaties opgebouwd en ben ik onder andere een aanspreekpunt voor diverse ondernemers geworden. Dit houdt in dat je bij verschillende klanten over de vloer komt, wat mijn werk extra leuk en uitdagend maakt.

Naast deze werkzaamheden begeleid ik ook collega’s op mijn afdeling. Ze komen met vraagstukken die betrekking hebben op het jaarrekeningproces, waar ik ze mee kan helpen. Tegelijkertijd ben ik ook een sparringpartner van collega’s die in een hogere functie zitten, waardoor ik in bepaalde situaties als tussenpersoon functioneer.”

Blog werken en doorleren2

De ambitie van Dennis

“Over twee jaar zie ik mezelf gegroeid zijn in mijn functie met een breder en uitdagender takenpakket. Ook hoop ik rond die tijd te weten of ik een opleiding tot AA-accountant wil volgen of juist niet. Bij Moore MKW word ik wel aangemoedigd om straks verder te leren en ook de AA-opleiding te gaan doen.

Dat Moore MKW mij die kans wil geven om de AA-opleiding te gaan doen is geweldig. Maar als ik er voor kies, dan wil ik er ook echt voor gaan en daarvoor moet ik zeker weten dat ik het wil. Want de combinatie van werken en leren vraagt wel wat van je en op dit moment voel ik op privégebied er nog geen ruimte voor. Ik focus mij nu op het kopen van een huis en wil graag daarna de situatie op nieuw schetsen.”

Heb je tips voor andere studenten of starters die willen werken en leren tegelijk?

“Of het bij je past om te werken en door te leren is natuurlijk heel persoonlijk. Wat ik belangrijk vind is de vraag: hoe sta je in het leven? Hoe zie je jezelf over een paar jaar? Hoe oud ben je? Ben je tevreden met je hbo-diploma Accountancy of heb je de ambitie om door te groeien? Ik ben zelf wat ouder en heb al een wat langer opleidingstraject achter de rug. Maar als je jong bent en de opleiding Accountancy gaat/ging je goed af, dan zou ik zeggen: ga er vol voor!"

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Dennis jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Dennis Elshof
Dennis Elshof

Senior assistent accountant accountancy

+31 (0)314 374 800

Deel dit artikel