Controleleider audit RA

Wat doet een controleleider audit RA? Welke taken en verantwoordelijken heb je? Bij Moore MKW hebben we regelmatig vacatures voor ervaren controleleiders in de auditpraktijk. In de rol van controleleider draag je veel verantwoordelijkheid. Voor de kwaliteit van je controleopdracht, maar ook voor de mensen die je aanstuurt. Op deze pagina vertellen we je meer over de rol van controleleider RA binnen Moore MKW.

Werken in de audit

Audit is het vakgebied waar de (assistent) accountants audit bedrijven en bedrijfsprocessen controle en analyseren. Als controleleider RA werk je met je team aan controleopdrachten voor jaarrekeningen, maar ook aan interim controles door het jaar heen.

Jij bent de ervaren spin in het web die niet alleen eindverantwoordelijk is voor de controleopdracht, je bent ook de controleleider audit die medewerkers motiveert en coacht in hun ontwikkeling. Bij Moore MKW werk je als controleleider audit in hechte auditteams aan controleopdrachten voor regionale, nationale en internationale klanten.

Jouw functie als controleleider in de audit

Onze controleleiders hebben al heel wat jaren ervaring in de audit. Ze hebben vaak de RA-titel en combineren hun kennis en expertise op het gebied van complexe financiële cijfers en processen met het talent om met mensen om te gaan.

Want als controleleider RA bestaat je werk uit de controleopdrachten die je doet bij bedrijven, maar die controles krijg je niet gedaan zonder goed klantcontact. Ook de aansturing van je auditteam is essentieel om controles goed uit te voeren.

Wie doet wat, wanneer en hoe pak je dat aan? Je bent als controleleider audit de projectleider die mensen weten te inspireren, motiveren en te verbinden en tegelijkertijd de kwaliteit van de controle bewaakt.

Luuk Audit

Jouw takenpakket en verantwoordelijkheden als controleleider RA

Als controleleider RA heb je verschillende taken en verantwoordelijkheden:

  • Je bent verantwoordelijk voor jaarrekeningcontroles en interim controles en eindverantwoordelijk voor de opgeleverde controledossiers.
  • Als controleleider ben je niet alleen vakinhoudelijk verantwoordelijk, je hebt ook als taak om collega’s binnen je controleteam op een inspirerende manier te coachen en begeleiden. Hierdoor kunnen zij zich verder ontwikkelen binnen de audit.
  • Als er vragen zijn bij de klant, ben jij als controleleider audit het eerste aanspreekpunt.
  • Je bent als controleleider de persoon in de audit die actief werkt aan het binden van bestaande klanten, maar ook actief bezig is met het vinden van nieuwe klanten.

De opleiding tot controleleider RA

De controleleiders RA zijn professionals opgeleid tot RA (Register Accountant) met de nodige werkervaring. We vragen in de vacature voor controleleiders om een aantal jaren werkervaring, omdat je veel verantwoordelijkheden draagt als controleleider in de audit.

De meeste controleleiders zijn hun loopbaan begonnen met een hbo-opleiding of een universitaire studie in de richting Accountancy, Bedrijfseconomie of Bedrijfskunde. Binnen Moore MKW bieden we assistent accountants audit de mogelijkheid om door te groeien tot RA-accountant.

Veel van onze assistent accountants volgen naast hun werkzaamheden in de auditpraktijk een opleiding aan Nyenrode Business Universiteit. Zo kun je én studeren én de ervaring opdoen die nodig is om door te groeien tot controleleider RA.

Vragen over werken bij Moore MKW?

Vind een recruiter bij jou in de buurt

Lisanne Pilk 1
Lisanne Pilk

Corporate recruiter

+31 (0)5 03 05 90 41

Marchien Naber 1
Marchien Naber

Corporate recruiter

+31 (0)5 91 65 78 18