Verder groeien in Noord-Nederland: Moore MKW heeft alles in huis voor de ondernemer

Sinds 2021 heeft Moore MKW (voorheen KroeseWevers) ook een vestiging in Groningen. Hiermee kunnen we bouwen aan de verdere groei van Moore MKW in Noord-Nederland. Moore MKW (voorheen KroeseWevers) bundelde de krachten met het vroegere MTN Accountants. Die aansluiting is in de praktijk een goede match. “We kunnen de bedrijven die zich willen ontwikkelen samen nu nog beter helpen”, vertelt Bert Flokstra, manager audit in Groningen. Dat gebeurt bijvoorbeeld met het opbouwen van een auditpraktijk in Groningen.
Verder groeien in Noord-Nederland met KroeseWevers Groningen

“Steeds vaker kunnen we klanten helpen die door hun groei controleplichtig worden. Het is volgens Jeroen Dorreboom, Alexander Brands en Bert Flokstra een sprekend voorbeeld van de voordelen van de samenwerking.

Moore MKW Groningen (voorheen KroeseWevers) krijgt nu haar eigen auditpraktijk en kan daardoor nog meer bieden aan bestaande en nieuwe klanten.

De auditpraktijk is ook interessant voor studenten aan de universiteit of hogeschool in Groningen die ervaring op willen doen in de controlepraktijk.

“We hebben nog altijd dezelfde passie voor onze klant en voor het vak, dat betekent dat we aandacht geven aan de ondernemers waarvoor we werken. En Moore MKW is net zo no-nonsense, zeggen wat je doet, doen wat je zegt. Dat waren we gewend”, vertelt Jeroen Dorreboom (manager in de samenstel).

Aandacht als toegevoegde waarde

Aandacht is misschien wel één van de belangrijkste dingen voor de medewerkers en klanten bij Moore MKW, zegt Bert Flokstra (manager audit in Groningen). “Aandacht is denk ik echt onze toegevoegde waarde.

We zitten als Moore MKW letterlijk dichtbij, dat betekent dat je snel even langs kunt gaan bij een ondernemer. Even koffie drinken, de tijd nemen en vragen: hoe gaat het eigenlijk, wat speelt er in je bedrijf en hoe kunnen we je daarbij helpen? Dat is het leukst aan ons vak.”

Die rol van sparringpartner vraagt volgens accountant Alexander Brands om een kritische blik. “Ik denk dat onze klanten die kritische blik kunnen waarderen. Als je kunt zeggen tegen elkaar: let hier op, dit is écht een aandachtspunt, dan ben je juist een goede sparringpartner van elkaar.”

“Aandacht is denk ik echt onze toegevoegde waarde.“

Drs. Bert Flokstra RA

Bert Flokstra
Manager Audit

20220823 KW Groningen 1

Tussentijds inzicht: werken aan het jaar, in het jaar

Eén van die manieren om samen met ondernemers te kijken naar kansen en bedreigingen is volgens Alexander Brands het bieden van tussentijds financieel inzicht. “Het gaat niet alleen over de jaarrekening, we hebben heel veel ondernemers waar we werken met tussentijdse rapportages, zodat je actueel inzicht hebt.” Dat betekent dat ondernemers sneller en beter beslissingen kunnen nemen op basis van actuele cijfers en al ‘in het jaar aan het jaar kunnen werken’.

"We waren in Groningen gewend om veel zelf te doen, nu hebben we bijvoorbeeld een ‘goeroe’ op het gebied van overdrachtsbelasting tot onze beschikking. En als een ondernemer een subsidievraagstuk heeft, hebben we daar ook specialisten voor in huis. We hebben dus echt meer te bieden samen.”

Ook hebben we een German Desk met collega’s die gespecialiseerd zijn in alle financiële, fiscale en juridische aspecten van ondernemen en werken in Duitsland. “En Duitsland is zeker niet het enige land over de grens waar onze klanten zaken doen”, weet Jeroen Dorreboom. “Ik heb nu bijvoorbeeld een klant die in Amerika iets wil ontwikkelen, dan schakelen we met het grote internationale netwerk.”

Specialisme: accountancy voor supermarkten

Elkaar versterken en samenwerken tussen de verschillende vestigingen gebeurt volop. Zo hebben de collega’s van Moore MKW in Groningen regelmatig contact met de collega’s in Doetinchem. Op beide vestigingen zit namelijk veel kennis en expertise over accountancy voor de supermarktbranche.

“We bieden samen dienstverlening aan op het gebied van accountancy voor 175 supermarkten in Nederland”, vertelt Alexander Brands.

“De kennis die we bezitten over de verschillende supermarktformules zorgt ervoor dat we elkaar over en weer aanvullen. We zijn samen onze benchmark van supermarkten verder aan het verbeteren, zodat supermarktondernemers kunnen zien: welke bijzonderheden zijn er en hoe presteert mijn supermarkt ten opzichte van andere supermarkten?”

“Ik heb nu een klant die in Amerika iets wil ontwikkelen, dan schakelen we met het grote internationale netwerk.“

Jeroen Dorreboom

Jeroen Dorreboom
Manager Accountancy

Blijven leren en ontwikkelen

Niet alleen voor nieuwe en bestaande klanten heeft Moore MKW veel te bieden, vindt Jeroen Dorreboom. “We zijn ook voor medewerkers een goed kantoor, we hebben voor professionals en voor young professionals ontzettend veel ontwikkelmogelijkheden.

Ik heb zelf het Management Development-programma van Moore MKW gevolgd en dat vond ik echt heel goed. Laatst nog hadden we een sessie over dienend leiderschap: wat betekent dat voor mij, wat vind ik daarvan?”

Gelukkig blijft het volgens Jeroen Dorreboom niet alleen bij ontwikkelingstrajecten voor het management. Juist de jonge talenten en nieuwe collega’s krijgen veel aandacht bij Moore MKW. “We hebben ook een Young Professional-programma voor starters.

Zij krijgen ook direct mee waar we voor staan als Moore MKW. Een van onze belangrijke kernwaardes is mensgericht zijn: dat zegt denk ik alles over hoe we met onze collega’s en met onze klanten omgaan.”

“We bieden samen dienstverlening aan op het gebied van accountancy voor 175 supermarkten in Nederland.“

Alexander Brands

Alexander Brands
Manager Accountancy

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Jeroen, Alexander en Bert jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Jeroen Dorreboom
Jeroen Dorreboom AA

Senior manager accountancy

+31 (0)50 3059 015

Alexander Brands
drs. Alexander Brands AA

Accountant

+31 (0)50 5258 500

Drs. Bert Flokstra RA
Bert Flokstra RA

Partner audit

+31 (0)591 657 842

Deel dit artikel