Relatiebeheerder accountancy

Wil jij als relatiebeheerder accountancy aan de slag bij een accountantskantoor? Bij Moore MKW hebben we regelmatig vacatures voor relatiebeheerders accountancy met de AA/RA-titel. Als relatiebeheerder accountancy bij Moore MKW heb je een belangrijke functie in de samenstelpraktijk. Je bent eindverantwoordelijk voor je klanten, maar hebt ook een belangrijke rol bij de ontwikkeling en begeleiding van collega’s. Op deze pagina lees je meer over de functie, competenties, taken en verantwoordelijkheden van een relatiebeheerder accountancy binnen Moore MKW.

Werken als relatiebeheerder accountancy in de samenstelpraktijk

In de samenstelpraktijk van Moore MKW adviseren we ondernemers in alle fasen van hun ondernemerschap. Of ze net starten, groeien of nadenken over het verkopen of overdragen van hun bedrijf. Als relatiebeheerder AA/RA vervul jij een belangrijke functie in alle fases die de ondernemer doormaakt.

Je bent de sparringpartner en vertrouwenspersoon van de klant, maar je coacht en inspireert ook de assistent accountants accountancy binnen de samenstelpraktijk om het beste uit zichzelf te halen.

Je bent naast een inspirator ook een vernieuwer en verdiept je in je functie als relatiebeheerder accountancy ook graag in de mogelijkheden van data-analyse, digitalisering en automatisering. Alles om je klant te helpen nog betere beslissingen te laten nemen.

Danielle Accountancy 1 vierkant

Jouw functie als relatiebeheerder accountancy

Onze relatiebeheerders accountancy zijn de beste financieel adviseurs die onze klanten zich kunnen wensen. Met jouw kennis en ervaring geef je gedegen en goed onderbouwd advies. Je baseert je daarbij niet alleen op de cijfers van afgelopen jaar, maar werkt met je klant ‘in het jaar aan het jaar’.

Dat kan omdat je samen met de collega’s binnen de samenstelpraktijk investeert in het digitaliseren van administraties en processen van je klanten. Hierdoor kun je nog beter advies geven op basis van actuele inzichten.

Naast je eigen vakkennis toon je leiderschap. Je ondersteunt collega’s in je team bij hun ontwikkeling als professional in de samenstelpraktijk. Je zorgt dat mensen kunnen doorgroeien en dat de sfeer in het team goed is.

Luuk - Accountancy

Jouw takenpakket en verantwoordelijkheden als relatiebeheerder accountancy

Als relatiebeheerder AA/RA heb je in de samenstelpraktijk een uitgebreid takenpakket. Je gaat bezighouden met de volgende zaken:

  • Het coördineren van alle samenstelwerkzaamheden in jouw klantenportefeuille. Je bewaakt de planning, zorgt voor de uitvoering van taken en je informeert en rapporteert richting je klant over de voortgang van de werkzaamheden.
  • Het informeren en adviseren van klanten over financiële vraagstukken, belangrijke ontwikkelingen en het onderhouden van de relatie.
  • Het digitaliseren en automatiseren van administraties en bedrijfsprocessen bij klanten, zodat ze efficiënter werken en ze beter en sneller inzicht krijgen in hoe de zaken er financieel voor staan.
  • Het motiveren, coachen en begeleiden van assistent accountants samenstel bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling binnen de samenstelpraktijk.
  • Bijdragen aan multidisciplinaire klantvraagstukken, denk aan subsidies, bedrijfsovernames en andere bijzondere opdrachten.
  • Het binden en behouden van bestaande klanten en het aantrekken van nieuwe klanten.

De opleiding tot relatiebeheerder accountancy

In de vacatures voor relatiebeheerder accountancy vragen we om relatiebeheerders die de AA/RA-titel al op zak hebben. En ook de nodige ervaring hebben binnen de samenstelpraktijk. Je krijgt immers flink wat verantwoordelijkheden, zowel richting je klant als richting je collega’s.

Onze relatiebeheerders AA/RA zijn meestal begonnen met een hbo-opleiding of een universitaire studie in de richting accountancy, bedrijfseconomie of bedrijfskunde.

Vragen over werken bij Moore MKW?

Vind een recruiter bij jou in de buurt

Marchien Naber 1
Marchien Naber

Corporate recruiter

+31 (0)5 91 65 78 18

Lisanne Pilk 1
Lisanne Pilk

Corporate recruiter

+31 (0)5 03 05 90 41