De ambitie van Rick Schasfoort, assistent accountant accountancy

Hoe is het om als assistent accountant te werken bij Moore MKW? We vroegen het Rick Schasfoort (24) uit Denekamp. Hij is bij Moore MKW (voorheen KroeseWevers) Oldenzaal begonnen als stagiair op de Accountancy afdeling en werkt nu 32 uur per week, naast zijn studie tot AA (Accountant-Administratieconsulent).

Rick Schasfoort - assistent accountant accountancy - Oldenzaal

De studie van Rick

Rick: “Ik heb in 2022 mijn bacheloropleiding Accountancy afgerond aan hogeschool Saxion. De hbo studie Accountancy is in het eerste anderhalf jaar heel breed, je krijgt vakken op het gebied van bedrijfseconomie, accountancy en fiscaal recht.

Daar heb ik bewust voor gekozen omdat ik zoiets had: ik wil die richting op, maar ik weet nog niet precies wat ik straks wil doen. Dan is deze studie een vrij veilige keuze.

De studie beviel me meteen heel goed. Ik ben via mijn studie bij Moore MKW terecht gekomen. In mijn derde jaar heb ik hier stage gelopen, vier dagen stage en één dag naar school. Mijn stage duurde tot de zomervakantie van 2021, daarna ben ik meteen door blijven werken voor Moore MKW .

Nu ben ik naast mijn vierdaagse werkweek op de vrijdag een post-hbo opleiding tot AA-accountant aan het volgen. Deze studie bevalt mij ook heel goed. De onderwerpen die behandeld worden sluiten goed aan bij wat er speelt in de praktijk.

Het is wel belangrijk om goed te plannen, de combinatie van werken, studeren en leuke dingen doen kan soms best pittig zijn. Gelukkig proberen ze vanuit Moore MKW hierin zoveel mogelijk mee te denken.”

Waarom heb je voor Moore MKW gekozen?

Rick: “In mijn stageperiode ging ik me oriënteren op wat er allemaal mogelijk is en toen kwam ik in contact met Moore MKW. Ik heb deelgenomen aan de inhousedag en toen dacht ik: dit zou een mooi bedrijf kunnen zijn voor mijn stage.

Vaak heb je het idee dat accountantsorganisaties erg formeel zijn maar ik merkte tijdens de inhousedag dat de sfeer bij Moore MKW juist heel informeel en persoonlijk is.

Ik kreeg het gevoel dat je hier echt bij iedereen naar binnen kan lopen en vragen kan stellen. Dat vind ik prettig. Ik heb toen ook iemand die al werkzaam was bij Moore MKW benaderd om te vragen hoe het is om hier te werken. Op die manier kreeg ik ook te horen dat er een fijne werksfeer heerst op de werkvloer.

Het beeld dat Rick kreeg van Moore MKW tijdens zijn stage bleef hetzelfde toen hij bleef werken als werkstudent.

“De collega’s, variatie in werkzaamheden en diversiteit aan klanten maakt het werk leuk. Daarom was het voor mij al snel duidelijk dat ik na de afronding van mijn bacheloropleiding bij Moore MKW zou willen blijven werken”.

2021 10 21 KW caspermaasfotografie 22 verkleind

De functie van Rick

“Op dit moment werk ik vier dagen in de week op kantoor Oldenzaal en ben ik vooral bezig met het verrichten van administratieve dienstverlening, het opstellen van aangiften omzetbelasting en met het samenstellen van jaarrekeningen.

In veel gevallen levert de klant de stukken aan, op basis hiervan verwerk ik de administratie. Deze administratie vormt de basis voor het opstellen van de aangifte omzetbelasting en het samenstellen van de jaarrekening.

Bij het samenstellen van de jaarrekening kun je waarde bieden door de specifieke kennis die je bezit op het gebied van de jaarverslaggeving. De werkzaamheden zijn erop gericht om ondernemers te helpen, dat vind ik zo leuk aan dit werk.

Wat ik tijdens mijn stage en het werken bij Moore MKW heb gemerkt is dat de theorie grotendeels aansluit op de praktijk, maar dat je sommige dingen niet vanuit de theorie kunt leren. Je moet de theorie in de praktijk op een specifieke situatie kunnen toepassen en ervoor zorgen dat het passend is voor die klant.

Daarom vind ik het ook zo leuk om bij Moore MKW te werken terwijl ik nog studeer: ik kan de theorie gelijk toepassen in de praktijk.”

Rick Schasfoort - assistent accountant accountancy - Oldenzaal

Het team van Rick

“Ik werk op het kantoor van Moore MKW in Oldenzaal. Ik leer van de collega’s om me heen. We hebben in Oldenzaal een gebalanceerd team en een vrij jong team.

Een aantal collega’s volgt net als ik een opleiding of heeft onlangs een opleiding afgerond, bij hen kan ik dan ook terecht met vragen rondom de studie. Daarnaast zijn er collega’s met erg veel praktijkervaring, bij lastige praktijksituaties kan ik bij hen terecht voor advies.

Er is voor elke situatie een goede sparringpartner aanwezig. Je kunt hier net zo makkelijk binnenlopen bij de vestigingsdirecteur als bij een assistent accountant, dat maakt echt niks uit.

Iedereen heeft hier de ontwikkeling ook zelf doorgemaakt. Een groot deel van de collega’s is hier gestart als junior, zij hebben zich verder kunnen ontwikkelen door scholing, cursussen en praktijkontwikkeling.”

De ambitie van Rick

Rick: “Je hebt in de accountancy twee takken: de accountancy en de audit. Wat het verschil is tussen die twee en wat ik het leukste zou vinden, daar had ik voor de stage nog geen goed beeld bij.

Hoe het echt is, en wat je nou echt het leukste vindt, zie je pas in de praktijk. Ik heb vooral gezien wat ik leuk vind aan de accountancy kant. Nu weet ik zeker dat ik verder wil in de accountancy.

Ik mocht ook kijken wat ik van de controlepraktijk vind, maar eigenlijk beviel het me zo goed in de op de Accountancy afdeling dat ik van dat aanbod geen gebruik meer heb gemaakt. Mijn ambitie is om in de komende twee jaar het theoretische gedeelte van de beroepsopleiding tot AA af te ronden.

Daarna resteert nog het praktijkgedeelte tot AA. In overleg met mijn leidinggevende zal gekeken worden op welk moment ik hiermee ga beginnen. Mijn doel is om uiteindelijk Accountant Administratieconsulent te worden.”

De persoonlijke ambities van Rick

Rick: “Naast mijn werk en studie, sport ik graag. Ik ga in ieder geval twee keer per week naar de sportschool en ga graag een rondje hardlopen.

Ik doe het om fit te blijven, maar ook om te ontspannen na een werkdag. Daarnaast ben ik een voetbalfan. Ik heb een seizoenskaart bij FC Twente waardoor ik iedere thuiswedstrijd met vrienden kan bezoeken.”

Rick Schasfoort - assistent accountant accountancy - Oldenzaal

De tip van Rick

Rick: “Als je een loopbaan in de accountancy overweegt kan ik het aanraden om een inhousedag bij te wonen. Ik heb toen de inhousedag bijgewoond van Moore MKW als oriëntatie op mijn stage, maar als ik terugkijk denk ik: dat had ik veel eerder al kunnen doen tijdens mijn studie.

Het leuke van zo’n inhousedag is dat je op een informele manier kennismaakt met een organisatie. De mensen die er werken vertellen verhalen uit de praktijk waardoor je een beter beeld krijgt van het vak en hoe het werken bij die organisatie is. En wat natuurlijk ook helpt is gewoon vragen naar de echte verhalen bij mensen die al werken als accountant.”

Jouw interesse gewekt?

Heeft het verhaal van Rick jouw interesse gewekt voor het werken bij Moore MKW? Bekijk snel onze vacatures en zie of er een geschikte vacature voor jou tussen zit.

Bekijk vacatures

Neem contact op

Contact

Rick Schasfoort
Rick Schasfoort

Assistent accountant

+31 (0)541 530 666

Deel dit artikel