Stage samenstel

Stagelopen in de accountancy? Dat vinden we bij Moore MKW een heel goed idee. Daarom hebben we regelmatig vacatures voor stageplekken in onze samenstelpraktijk. Op deze pagina vertellen we je wat het inhoudt om stage te lopen binnen de samenstel. Je leest wat je doet in de dagelijkse praktijk, we vertellen je meer over het vakgebied samenstel en de mogelijkheden voor een toekomst in de accountancy.

Werken in de samenstelpraktijk

Binnen de accountancy heb je de samenstelpraktijk en de auditpraktijk. Binnen samenstel vind je veelal de AA-accountant. Deze AA-accountant is dé sparringpartner en adviseur van ondernemers. Als jij als student komt stagelopen in onze samenstelpraktijk ga je het samenstelvak van dichtbij meemaken.

Je ziet hoe onze accountants in de samenstel ondernemers adviseren en welke vragen ondernemers hebben. Zo krijg je een goed beeld van de dagelijkse praktijk en het vakgebied.

Natuurlijk ga je, onder begeleiding van onze ervaren collega’s, ook aan de slag met bepaalde taken binnen de samenstel. Want we vinden het belangrijk dat je ook daadwerkelijk meewerkt en ervaring opdoet. Daar profiteer jij van als student, maar ook wij kunnen jou zo goed leren kennen. Je zou niet de eerste stagiair zijn die na een stageperiode bij ons komt werken.

Rick Schasfoort Accountancy

Jouw meewerkstage in de accountancy

Het contact met de klant is een belangrijk onderdeel van het werken in de accountancy. Als je stage loopt in de accountancy vinden we het daarom belangrijk dat je ook echt gaat werken voor onze klanten. Dat is dé manier om snel te leren en ervaren wat er bij dit vak komt kijken. Als student betrekken we je daarom nauw bij de werkzaamheden in ons team.

Je hoeft niet alleen mee te kijken, je gaat ook zelf aan de slag. Bijvoorbeeld met het samenstellen van een kleine jaarrekening of het digitaliseren of automatiseren van de financiële processen. Natuurlijk zijn wij er voor je om al je vragen te beantwoorden en nemen we de tijd om feedback te geven op je werk.

Thijs Demi Kim Accountancy 1

Jouw takenpakket en verantwoordelijkheden bij een stage in de samenstel

Jouw stage in de samenstel bestaat uit een divers pakket aan werkzaamheden. Op die manier kun je het werken in de samenstelpraktijk in de breedte ervaren. Zo ga je je onder andere bezighouden met de volgende werkzaamheden:

  • Het meewerken aan en ondersteunen van collega’s bij het samenstellen van kleine jaarrekeningen.
  • Het helpen van collega’s bij het digitaliseren van financiële administraties van onze klanten.
  • Het leren opbouwen van digitale dossiers.
  • Het helpen bij het verzamelen van gegevens voor tussentijdse rapportages.

De opleiding om stage te lopen in de samenstel

In de vacatures voor stages in de samenstelpraktijk vragen we om studenten die studeren aan een hbo-opleiding Accountancy of Bedrijfseconomie/Finance & Control.

We vragen stagiairs in de vacatures om een motivatiebrief te schrijven. Want naast je opleiding vinden we ook je persoonlijke motivatie om bij ons te willen werken belangrijk.

Vragen over werken bij Moore MKW?

Jette Siemerink
Jette Siemerink

Recruiter

+31 (0)53 3034 334

Genevieve van der Graaf
Geneviève van der Graaf

Recruiter

+31 (0)88 2021 363